הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית סגרה שתיים מארבע החקירות הפתוחות נגד איראן שנגעו להימצאות שרידי אורניום מועשר לרמה של למעלה מ־80 אחוז במתקני גרעין במדינה – כך דיווחה שלשום סוכנות הידיעות AP. לפי דו"ח מסווג של סבא"א, לאנשי הסוכנות אין שאלות נוספות לאיראן בעניין שרידי האורניום שנמצאו במתקנים בפורדו ובמאריוואן. הסוכנות קיבלה כהסבר אפשרי את התירוץ האיראני שהשרידים במאריוואן נגרמו מציוד מעבדה שנותר מהכורים שפעלו שם בשנות השבעים.
ראש הממשלה נתניהו הגיב לדו"ח בסרטון ואמר שהוא "שומע את כל הפרסומים בעניין איראן" ויש לו "מסר חד וברור גם לאיראן וגם לקהילה הבינלאומית: ישראל תעשה כל מה שהיא צריכה כדי למנוע מאיראן נשק גרעיני".
דרישת איראן לסגור את החקירות הפתוחות נגדה בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הפכה לאחת מאבני הנגף שמנעו את שיבתה להסכם הגרעין בקיץ שעבר. הנשיא אברהים ראיסי איים בעניין במפורש, ולעומתו מנכ"ל סבא"א רפאל גרוסי אמר שהתשובות של איראן לגבי שרידי האורניום המועשר באתרים החשודים לא היו מספקות.
בדו"ח נכתב עוד כי איראן מפיקה אורניום מועשר ב־60 אחוז – מידת העשרה שאין לה שימוש אזרחי – ושהוא מחזיקה כ־114.1 קילוגרמים של אורנים שמועשר ברמה הזו. בסך הכול, לאיראן 4,744.5 ק"ג של אורנים מועשר.
ראש המל"ל לשעבר פרופ' יעקב נגל אמר השבוע שההחלטה לסגור את החקירות "בעייתית". להערכתו, ההחלטה תפחית ממעמדה הבינלאומי של סבא"א. ההחלטה פורסמה על רקע דיווחים שארה"ב שנחושה לדבוק "בדרך הדיפלומטית" בדרכה למנוע התחמשות גרעינית של איראן. הסכם ביניים כמו זה שחותרת אליו וושינגטון יקפיא חלק מהפעילות של טהרן, אך יותיר בידיה חלק מהיכולות – ובעיקר יסיר ממנה עיצומים שמעכבים את התעצמותה הכלכלית. הסרת העיצומים תחזק גורמי טרור במזרח התיכון.
לפי דיווחים, השבוע יצאו השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר וראש המל"ל צחי הנגבי לארה"ב כדי לדון עם בכירים בוושינגטון באפשרות של קידום נורמליזציה עם ערב הסעודית. לדברי פרופ' נגל, חיוני שהבכירים הישראלים יבהירו עד כמה כבד פוטנציאל הנזק של הסכם ביניים.