איראן נבחרה לכהן כסגנית נשיא העצרת הכללית של האו"ם, לתקופת כהונה של שנה שתחל ב-5 בספטמבר. לעצרת יש חמישה סגני נשיאים. בנוסף, מינתה העצרת הכללית את הנציג האיראני גם כדווח של הוועדה לפירוק נשק ולאי-הפצה ולחבר מועצת המנהלים של הוועדה.
נציגי ארה"ב באו"ם, מחו על שני התפקידים שהוענקו לאיראן, וכינו אותם "אבסורד".
"בהתחשב בהפרות המתמשכות של איראן את החלטת מועצת הביטחון 2231, לרבות בקשר לתוכנית הטילים הבליסטיים שלה, מאמציה המתמשכים לערער את הביטחון הבינלאומי וכישלונה לשתף פעולה באופן מלא עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), נציג ממשלת איראן אינו כשיר לכהן בתפקיד מנהיגותי בוועדה זו, גם אם תפקיד כזה הוא ברובו טקסי", אמר השגריר רוברט ווד.
"שוב ושוב", אמר ווד, "איראן ממשיכה לנקוט בפעולות בגבולותיה ובכל העולם הגורמות לאלימות, מפרות זכויות אדם ומסיתות לעימותים. יתרה מכך, היא ממשיכה להעביר נשק תוך הפרה של אמברגו הנשק של האו"ם. מטריד במיוחד לראות נציג של ממשלת איראן מכהן בהנהגת הוועדה הזו, שמטרתה לטפל בבעיות הביטחוניות שטהראן עצמה מנציחה". הוא הוסיף כי "תמיכתה הישירה של איראן במלחמתה של רוסיה נגד אוקראינה, היא רק דוגמה אחת למאמציה הפעילים לערער את השלום והביטחון הבינלאומיים. איראן העבירה לפחות 400 מל"טים חמושים לרוסיה, שרוסיה השתמשה בהם כדי למקד תשתיות קריטיות ולהרוג אזרחים באוקראינה".
ווד התייחס גם לפעילותה הגרעינית של איראן, ואמר כי היא "המשיכה להרחיב את פעילות העשרת האורניום שלה, להפעיל צנטריפוגות מתקדמות ולצבור מלאי של אורניום מועשר מאוד. סבא"א ממשיכה לדווח על חששות בולטים בנוגע לנוכחות אפשרית של חומר גרעיני במקומות מסוימים באיראן. כישלונה המתמשך של איראן לספק את שיתוף הפעולה המלא שלה פירושו שסבא"א עדיין אינה מסוגלת לאשר את נכונותן ושלמותן של הצהרות איראן במסגרת הסכם ההגנה המקיף שלה או לספק הבטחה שתוכנית הגרעין של איראן היא שלווה בלבד. העובדה שאיראן תשמש כעת כדווחת של ועדה זו, בעודה לא משתפת פעולה באופן מלא עם סבא"א, פוגעת באמינות עבודתה של ועדה זו".
כך גם לגבי תפקיד סגן הנשיא – "איראן אינה יכולה לפעול כ'מתווך ישר' בתפקידה כסגן נשיא העצרת הכללית, משום שהיא הראתה, פעם אחר פעם, שאינה שואפת לשפר את השלום והביטחון העולמי, אלא פועלת נגדו. ארה"ב מתנגדת לאיראן בתפקיד זה, ואנו נמשיך להתנגד להנהגתה של איראן בכל מערכת האו"ם", אמר הנציג האמריקני.
המינוי לשני התפקידים הסמליים האלה, מגיע לצד ההחלטה הדרמטית של סבא"א בשבוע שעבר לקבל את הסבריה של איראן לגבי האורניום שנמצא בשניים מהאתרים לגביהם היו חקירות פתוחות. דובר משרד החוץ, ליאור חייט, הגיב ביום חמישי בחריפות להחלטה. בהודעה שהוציא נכתב כי "סגירת תיק מריוואן על ידי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מטרידה מאוד. ההסברים שסיפקה איראן לנוכחות חומר גרעיני במקום, אינם מהימנים או אפשריים מבחינה טכנית. איראן ממשיכה לשקר לסבא"א ולהונות את הקהילה הבינלאומית. הכניעה של מנכ"ל סבא"א ושל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ללחץ הפוליטי האיראני מאכזבת מאוד בעיקר מפני שהמידע בתיק מצביע באופן בלתי משתמע לשני פנים על הפרות איראניות בוטות של הסכמי הפיקוח. לסגירת התיק עלולות להיות השלכות מסוכנות ביותר – והיא מעבירה מסר לאיראנים כי אינם נדרשים לשלם מחיר על הפרותיהם, וכי הם יכולים להמשיך להונות את הקהילה הבינלאומית בדרכם להשגת תכנית גרעין צבאית מלאה. בנוסף, סגירת התיק באופן זה, פוגעת קשות באמינותה המקצועית של סבא"א", כתב חייט.
בקיץ החולף ציין נשיא איראן אברהים ראיסי כי סגירת החקירות הפתוחות היא תנאי מבחינה איראנית לשיבה להסכם הגרעין. אז, אמר רפאל גרוסי יו"ר סבא"א כי ההסברים שנותנים האיראנים אינם מספקים. כעת, קיבלה הסוכנות חלק מההסברים האיראניים, אף שהם תמוהים למדי – ומייחסים בין היתר את החומרים שנמצאו לפעילות כרייה שהתקיימה באתרים בשנות ה-70.