אפס כתבי אישום נגד מפגינים שחסמו כבישים בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית, רוב מוחלט של העצורים שוחררו, כך עולה מתשובת היועמ"שית עו"ד גלי בהרב מיארה לשר יצחק וסרלאוף. מהנתונים שהעבירו היום בפרקליטות כמענה לשר וסרלאוף עולה כי מתוך 96 חשודים שנעצרו בעבירות שונות מאז תחילת המחאות נגד הרפורמה, 92 מהם שוחררו – ו עד כה לא הוגש נגד אף אחד מהם כתב אישום.
בנוסף, מתשובת הפרקליטות עולה כי רק שלושה תיקים הועברו מהמשטרה לבחינת הפרקליטות. התיקים שהועברו הן תיק אחד על חשד לעבירה של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, ושני תיקים בלבד בחשד לעבירה של חסימת דרך ציבורית.
לפני 3 חודשים דרש שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי יצחק וסרלאוף במכתב דחוף ליועמ"שית, למסור מהם מכלול הצעדים המשפטיים הננקטים כנגד התפרעויות, המרדות ופעולות קיצוניות שנעשות במסגרת המחאה ולספק נתונים מפורטים על העמדה לדין, ומעצרים, ביחס לעבירות הקשורות להתפרעויות, חסימות כבישים, המרדות ועידוד או ביצוע סרבנות.

במכתב מציין וסרלאוף כי הבקשות הן בעקבות העדר אכיפה מול סדרת ההתפרעויות שאירעו במסגרת המחאה כנגד הרפורמה המשפטית וציין במכתבו כי הוצף בפניות של אזרחים שהתלוננו על אזלת היד של מערכת האכיפה אשר חשים פגיעה בביטחון האישי.
"הפרקליטות, שבתקופת ההתנתקות פעלה כמו נמר אימתני והגישה בהליכי בזק מאות כתבי אישום בגין חסימות כבישים, כולל בקשות למעצרים עד תום ההליכים נגד מתיישבים, הפכה כיום לחתול ישנוני", תקף השר וסרלאוף. הוא אמר כי היא לא מתאמצת "לייצר אפילו מראית עין של אכיפה כלשהי. האכיפה הבררנית הזו של הפרקליטות מלמדת היטב כמה נדרשת רפורמה יסודית ומקיפה במערכת המשפט".
במסגרת ההפגנות נגד הרפורמה המשפטית נחסם פעמים רבות כבישי איילון בתל אביב ודרכים נוספות, כשברקע מאמצי המשטרה, לפנותם. "לא נקבל אלימות נגד שוטרים, חסימות כבישים והפרה בוטה של חוקי המדינה. זכות ההפגנה אינה הזכות לאנרכיה. אני נותן גיבוי מלא לשר לביטחון לאומי בן גביר, למפכ״ל המשטרה ולשוטרי משטרת ישראל, שפועלים נגד מפרי חוק שמשבשים את שגרת החיים של אזרחי ישראל", אמר אז ראש הממשלה בנימין נתניהו.
