הרב מאיר כהנא (54) שנבחר השבוע על ידי ועדה של 40 רבנים בציונות הדתית להיות המועמד לתפקיד הרב הראשי בבחירות הקרובות, היה כנראה היחידי שלא הופתע כשנבחר: "ברגע שראיתי את רשימת ארבעים חברי הוועדה, והבנתי שהיא מאוזנת, ההיגיון שלי אמר שהדבר הנכון מבחינת הוועדה הוא ללכת על מועמד אמצע, בוגר ישיבת הסדר. לכן לא הופתעתי", הוא מסביר. "מה שכן, פתאום זה הפיל עלי מין בלוק של משקל רוחני שלפני כן אפילו לא דמיינתי איך מרגישים אותו. כאשר ראש הישיבה שלי, הרב צפניה דרורי, הטיל עליי את המשימה להיערך להתמודדות על כהונת הרב הראשי, הרגשתי תחושה של תלמיד העומד בפני רבו. אבל כאשר הוועדה הטילה את זה עליי, פתאום הרגשתי את הדור עומד מולי, את כל גדולי התורה של הציונות הדתית ניצבים מולי. זו כבר תחושה אחרת לגמרי".
את ההיערכות להתמודדות על כהונת הרב הראשי לישראל הוא החל כבר לפני קרוב לשנתיים בשיחות עם ראש הישיבה שלו בקרית שמונה, הרב צפניה דרורי. הרב כהנא מספר כי שוחח עם הרב דרורי ארוכות על הפיצול בציונות הדתית בין המועמדים, שהביאו לבחירתו של הרב לאו, שאותו הוא מעריך מאוד.
שוחחתי עם הרב דרורי רבות על העניין, ואז לפני שנתיים הוא פשוט הפיל את זה עליי. באותה שיחה הוא אמר לי: 'אני מסכים איתך שחייבים מועמד מוסכם, אבל אנחנו נצטרך שאתה תהיה המועמד'. אני נבהלתי ונרעשתי. התקשרתי לראש ישיבת ירוחם שבה לימדתי, הרב אליהו בלומנצויג, והתשובה שלו הייתה בהתאם לסגנונו: 'אני לא שולל את האפשרות הזו'. מי שמכיר את הרב בלומנצויג יודע שכאשר הוא אומר 'לא שולל', זה הרבה יותר מפחיד מאשר כאשר הרב דרורי דוחף אותך".

עד היום שימש הרב כהנא כר"מ בישיבת ירוחם ובשנים האחרונות כדיין, אך לא כרב קהילה, או עיר. מבחינתו, זה פער שלא יהיה מסובך עבורו להשלים. הוא מציין כמה מתלמידיו שמשמשים בתפקידי רבנות שונים ואומר: "הם מתייעצים איתי לא פעם. לפעמים אלו התייעצויות נקודתיות על נושאים שקשורים ל'חושן משפט' ול'אבן העזר' (חלקי ה"שולחן ערוך" העוסקים בדיני ממונות ובהלכות אישות ומשפחה; ש"פ), ולפעמים אלו נושאים שיש להם נגיעה כלל־ישראלית. למשל, עוד לפני שנים שיתף אותי חברי הרב יוסף צבי רימון, שלמדנו יחד בנתיב מאיר, בהתלבטויות סביב השאלה של דרשה על ידי אישה בבית הכנסת. האם בכלל, ואם כן איפה, וכולי. זו שאלה שיש לה משמעות ציבורית רחבה מאוד. בפועל אני מעורב בחשיבה של רבנות אף שלא כיהנתי בתפקיד של רב קהילה או רב מקומי. ברור שיש פה עולם שלם שאני אצטרך ללמוד, ואני לא חושב שזה יהיה קל. אבל אני חושב שיותר קל ללמוד את עולם הרבנות כאשר אתה מצוי בעולם הדיינות, מאשר ללמוד את עולם הדיינות כאשר אתה לא מצוי בו בכלל. לא לחינם כושר לרב עיר איננו מאפשר לרב לשמש כדיין, ואילו כושר לדיינות מאפשר אוטומטית להתמודד על רבנות עיר. כך קובע החוק".
הריאיון המלא יתפרסם מחר (שישי) במוסף "יומן " של מקור ראשון
