כ-40 אבנים הניצבות זקופות, שמעריכים כי הוקמו על ידי בני אדם פרהיסטוריים לפני 7,000 שנה, נהרסו ליד אתר ארכיאולוגי מפורסם בצפון מערב צרפת, כדי לפנות מקום לחנות "עשה זאת בעצמך", כך חשף היסטוריון מקומי זועם.
גובה האבנים בקרנאק שבצרפת היה בין 50-100 סנטימטרים והם עמדו קרוב לאזורים המוגנים ביותר של אחד מאתרי התיירות הפרה-היסטוריים הגדולים והמסתוריים ביותר באירופה. "האתר נהרס", אמר הארכיאולוג המקומי כריסטיאן אובלץ לסוכנות הידיעות הצרפתית ביום רביעי, לאחר שחשף את עבודות יישור הקרקע בעיתון Ouest-France.
הוא מאמין ש-39 האבנים העומדות – הידועות כ"מנהירים" – אבדו, והעריך את גילן כ-7,000 שנים, בהתבסס על תיארוך פחמן שנערך על אבנים בקרבת מקום ב-2010. הקרקע קיבלה היתר בנייה מלשכת ראש העיר המקומית באוגוסט אשתקד. רשת חנויות עשה זאת בעצמך, "מר בריקולג'", בונה בה כעת חנות חדשה.

ראש העיר, אוליבייה לפיק, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי הוא "פעל על פי החוק" והצביע על "הערך הארכיאולוגי הנמוך" של חפצים שנמצאו במהלך הבדיקות לפני תחילת תהליך הבנייה. הקרקע לא הייתה ממוקמת בשטח מוגן ויועדה לשימוש מסחרי, הוסיף.
קארנאק מפורסמת בזכות השדות העצומים של אבנים העומדות בשורות ארוכות קרוב לחוף האוקיינוס האטלנטי באזור סחוף הרוחות. ישנם כ-3,000 מהן בשני האזורים המוגנים העיקריים המשתרעים על פני יותר משישה קילומטרים. מאמינים כי האבנים שמשו לצורכי פולחן או לוויות, אם כי קיימות תיאוריות שונות.
המשרד האזורי לענייני תרבות, האחראי על יישום החוק המגן על אנדרטאות תרבותיות, הפחית בחשיבות ההפסדים. "בהתחשב באופי הלא וודאי וממילא הלא עיקרי של השרידים, כפי שנחשפו בבדיקות, לא הוכח נזק לאתר בעל ערך ארכיאולוגי", נכתב בהצהרה ביום רביעי.
אבל הארכיאולוג המקומי אובלץ מאמין שהרשויות המקומיות לא הצליחו לחקור כראוי. "לא נערכו חפירות ארכיאולוגיות כדי לדעת אם האבנים היו מנהירים או לא", אמר. קבוצת "מר בריקולג'" אמרה כי היא "בכנות מצטערת על המצב", אך גם ציינה את ההרשאות לחנות שלה שניתנו בשנה שעברה.