שיחות הפשרה בבית הנשיא על הרפורמה המשפטית תקועות: צוותי המשא ומתן לא התכנסו למעלה משבוע, והעיניים של הצדדים מופנות לקראת בחירת נציגי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים ביום רביעי הקרוב.
בכניסה לישיבת הממשלה התייחסו השרים לתנאי שהציבו באופוזיציה, כי אם לא ימונה נציג מטעמם לפי המסורת, הם יפוצצו את השיחות. השרים רמזו כי הם מתנגדים לתנאי של האופוזיציה, בהתאם לעמדת שר המשפטים יריב לוין שמבקש להעמיד שני נציגים מהקואליציה.
שרת התחבורה מירי רגב מתחה ביקורת על ההתנהלות הנוכחית של הוועדה: "אני הייתי חברה בוועדה למינוי שופטים וראיתי איך הכול מוטה. אין לי ספק שהמציאות הנוכחית של הוועדה לבחירת שופטים חייבת להשתנות. העובדה שהשופטים ולשכת עורכי הדין ממנים פה אחד את השופטים אין לה מקום במדינה דמוקרטית. הגיע הזמן לגיוון ומתן הזדמנות לכל חלקי האוכלוסייה ולא רק אותם שופטים מאותו DNA בשיטת חבר מביא חבר".
רגב רמזה באשר לעמדתה בעד מינוי שני נציגים מהקואליציה: "אנחנו נקבל את ההחלטות השונות ואנחנו חייבים שיהיה לנו סיי בוועדה למינוי שופטים, לא יכול להיות ששופטים בוחרים את עצמם ומתנהלים כמו מועדון סגור ולנו כממשלה נבחרת אין סיי".
השר שלמה קרעי הוסיף כי בהרכב הנוכחי יש 5 נציגים לאופוזיציה: 3 שופטי בג"ץ ו-2 נציגי לשכת עורכי הדין. לדבריו, "כל עוד לא יהיה שינוי משמעותי, כל המשחק של מי יהיה נציג זו הצגה אחת גדולה ואין לה שום משמעות". עם זאת טען כי הוא מתנגד לנציג מהאופוזיציה בוועדה. "אין סיבה לתת פרס לאופוזיציה כאשר הם לא מוכנים להגיע לשום הסכמות בבית הנשיא, היה ונגיע להסכמות – יש על מה לדבר".
במסגרת העסקה שעל הפרק, תמנה הקואליציה נציג מהאופוזיציה בוועדה למינוי שופטים. בנוסף, יחוקקו חוק ביטול עילת הסבירות וחוק היועמ"שים, שניהם במתכונת מצומצמת, בתמורה לגניזת הרפורמה לזמן לא ידוע. בנוסף, דורשת יש עתיד את כינוס הוועדה עד סוף החודש, בעוד במחנה הממלכתי נזהרים מלקבוע אולטימטום.
במסגרת דף המסרים שהוציאו בליכוד בסוף השבוע לחברי הכנסת המתראיינים, נאמר על הרפורמה המשפטית כי הצוותים פועלים בבית הנשיא בכל הכוח כדי להגיע לרפורמה בהסכמות רחבות ככל הניתן. וכי אין סיבה שלא נגיע להסכמות, אולם, הוסיפו כי "אבל במידה ולא, נתכנס כל ראשי הקואליציה ונדון בצעדינו הבאים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ישיבת הממשלה: "אני מבקש תחילה להתייחס לרציחות בחברה הערבית שהפכו למכת מדינה. חלק ניכר מהפשיעה הזו זה תוצאה של ארגוני פשע שממררים את חייהם של אזרחי ישראל הערבים ומשליטים טרור ופחד ביישוביהם, משליטים פרוטקשין שהופך למכת מדינה כללית ולא רק במגזר הערבי. אנחנו נחושים להילחם בתופעה הנפשעת הזאת, בראש ובראשונה בראש הנחש – בארגוני הפשע. לצורך כך אכנס היום ישיבה מיוחדת של משרדי הממשלה והייעוץ המשפטי, כדי לשלב את השב"כ במאמץ ממוקד נגד משפחות הפשע.
"אני מזכיר לכם שהממשלות בראשותי הקימו 10 תחנות משטרה בחברה הערבית, כשקודם לכן כמעט ולא היו תחנות בכלל. בהמשך לאותה מדיניות, הממשלה שלנו הקציבה תקציבי ענק למשטרה כדי להעסיק עוד אלפי שוטרים ולהקים את המשמר הלאומי. אבל דרוש זמן כדי להקים, לקלוט ולהכשיר את הכוחות הללו – ואין לנו זמן. לכן אני מתעקש להכניס מייד את השב"כ למערכה.
"אני שומע ביקורת מצד אלה שאומרים ש'זה לא ישנה דבר', ומצד אלה שאומרים ש'זהו צעד קיצוני מדיי'. אני סבור שזהו בדיוק הצעד הדרוש וצריך להתגבר על הבעיות שכרוכות בהפעלת צעד זה. רק כך נוכל להפוך את המגמה במהירות ולתת מענה לאזרחי ישראל הערבים שמייחלים להחזרת החוק והסדר לחייהם".