שבוע לאחר הפיגוע הרצחני בו נהרגו שני לוחמים ולוחמת מגדוד ברדלס, אלוף פיקוד הדרום, אליעזר טולדנו, ראש חטיבת תבל, תת-אלוף אפי דפרין וראש חטיבת ההפעלה באגף המודיעין, תת-אלוף ג׳, ביקרו הבוקר (א׳) בקהיר. הקצינים המשיכו את התחקיר, המשותף עם צבא מצרים, על חדירת המחבל-שוטר המצרי שאירעה בשבת שעברה.
מדובר צה״ל נמסר כי ״התחקיר המשותף החל ביום האירוע, כאשר משלחת בכירים מצבא מצרים הגיעה למקום האירוע בישראל ונמשכת גם כעת. שני הצדדים הביעו את מחויבותם לתחקיר מעמיק והגעה לחקר האמת״.
כבר בשבוע שעבר דרשו בישראל, בשיחות מול המצרים, לברר את העובדות בנוגע לפיגוע. המצרים עצרו את אחיו של המחבל והחרימו מביתו מחשבים במטרה להבין האם המחבל שייך לארגון טרור כלשהו. נכון לרגע זה לא נמצא שיוך ארגוני והמחבל ככל הנראה ביצע את הפיגוע על דעת עצמו.

למרות השיח הבריא והפורה עם בכירים בישראל, במצרים טרם התנצלו על הפיגוע ולא לקחו עליו אחריות. להיפך, בכלי תקשורת, כמו גם בשיחות בפרלמנט, המחבל מוגדר כגיבור.
בשבוע שעבר התקיימה שיחה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי. נשיא מצרים א-סיסי הביע תנחומים עמוקים על התקרית בגבול מצרים. ראש הממשלה נתניהו הודה לנשיא מצרים על כך ועל מחויבותו לחקירה ממצה ומשותפת של התקרית. שני המנהיגים הביעו את מחויבותם להמשך חיזוק השלום ושיתוף הפעולה הביטחוני, שהוא ערך חיוני לשתי המדינות.
"במצרים יודעים בדיוק מה קרה", מסביר גורם מדיני. "יש הרבה מאוד אינטרסים חשובים לשתי המדינות. השקט בגבול הגדול הזה הוא אינטרס ישראלי וגם מצרי, והיחסים נשמרו היטב מאז נחתמו הסכמי השלום".
אין זה סוד שבכל הנוגע ליחסי ישראל ומצרים, קיים פער משמעותי בין טיב הקשר של הצמרת הביטחונית, שנחשב הדוק ואף טוב, ובין הרגש העממי ברחוב במצרים – שם, כידוע, יהודים אינם אהודים, בלשון המעטה.
"גיבור", זעקו הכותרות במצרים כשסיקרו את הפיגוע. הצבא המצרי הודיע מצידו כי "שוטר שחתר למגע לצורך סיכול הברחה נקלע לחילופי אש". בירושלים הבינו השבוע שאחד השיקולים המרכזיים שהניע את המצרים היה הרצון למנוע התססה ברחוב. בין השאר, זה היה המניע ליצירת נרטיבים והסברים חלופיים לאירוע.
זהו גם הרקע בשנים האחרונות לאינטרס המצרי לתווך בין ישראל לחמאס. היחסים בין ישראל למצרים נחשבים אסטרטגיים מבחינת א־סיסי, ובפגישות שהתקיימו במהלך השנים בין מנהיגי המדינות עלו נושאים כגון תיירות ומסחר – ואפילו נעשו כמה פריצות דרך קלות, דוגמת הטיסות לשארם א־שייח' – אך מעבר רפיח, הפיקוח עליו והיחסים עם חמאס תמיד תפסו את עיקר תשומת הלב.