המלחמה באירופה בין רוסיה לאוקראינה מביאה, בשנה האחרונה, את הייצוא הביטחוני לשיא של כל הזמנים עם שורה אדירה של עסקאות שאושרו וסכומם מגיע לכ-12.5 מיליארד דולר, כ-45 מיליארד שקל. מנתוני משרד הביטחון, המתפרסמים היום לראשונה, עולה כי היקף היצוא הביטחוני הוכפל בפחות מעשור והשלים זינוק של כ-50 אחוזים בשלוש שנים. כמו כן עולה כי כרבע מהחוזים שנחתמו בשנת 2022 בתחום המל"טים והרחפנים.
נראה כי כי שתי סיבות עומדות מאחורי השיא, האחת, כאמור, המלחמה באוקראינה שגורמת לכל העולם להשקיע ברכש ביטחוני. הסיבה השנייה, הסכמי אברהם, שפתחו חלון למדינות שבעבר לא עשו עסקאות ישירות עם ישראל כמו מרוקו ובחריין.
מדובר בנתון הגבוה אי פעם ובשנה שנייה ברציפות שבה נקבע שיא חדש בהיקף חתימת החוזים החדשים. במהלך השנה הצליחו כ-120 חברות ביטחוניות, בסיוע ובתמיכת סיב"ט ואגפי משרד הביטחון, לחתום על מאות חוזים משמעותיים ברחבי העולם, בהם גם מגה עסקאות בהיקפים של מאות מיליוני דולרים.

שר הביטחון יואב גלנט התייחס להישג ואמר כי ״השינויים העולמיים יצרו ביקוש רב לטכנולוגיות הישראליות שהפכו לשם דבר בעולם, ואנו צופים כי מגמה זו תמשיך ותתעצם גם בשנה הקרובה".
בשנים האחרונות הגדיר משרד הביטחון את היצוא הביטחוני כמשימת על, שאליה התגייסו אגפים מרכזיים במשרד. משרד הביטחון הוביל מאמץ לאומי להרחבת היצוא הביטחוני לשווקים חדשים, לצמצום רגולציה ולהסרת חסמים בירוקרטיים. בנוסף ביצע המשרד מאמץ אינטנסיבי בעולם, תוך התמקדות בחיזוק קשרים אסטרטגיים והסכמי יצוא בין משרדי הגנה (GTG). שיתוף הפעולה בין המשרד לתעשיות הביטחוניות מתבטא בעליה חדה בהיקפי חתימת חוזים חדשים, זו השנה השלישית ברציפות. כל זאת תחת כללי אפ"י והאמנות בינ"ל.
אחד השיאים רשום על היקף היצוא הביטחוני של מל"טים ורחפנים, שם נרשם זינוק פי 10 בעסקאות יצוא בין משרדי ההגנה, מחצית מהחוזים הם 'מגה עסקאות' בהיקף של יותר מ-100 מיליון דולר. היקף היצוא הביטחוני למדינות הסכמי אברהם הגיע לכ-3 מיליארד דולרים.
הנדבכים המשמעותיים ביצוא הביטחוני בשנת 2022:
*מערכות מל"טים ורחפנים (25%)
*טילים, רקטות, ומערכות הגנה אווירית (19%),
*מערכות מכ"ם ולוחמה אלקטרונית (13%),
*כלי טיס מאוישים ואוויוניקה (5%),
*תצפית ואופטרוניקה (10%),
*אמצעי ירי ושיגור (5%),
*כלי רכב ורק"מ (5%),
*מערכות תקשוב וקשר (6%),
*מודיעין מידע וסייבר (6%),
*תחמושת וחימוש (4%),
*מערכות ימיות (1%), שירות לקוחות ושונות (1%).
גם מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר התייחס לנתונים: "לייצוא הביטחוני יש תרומה חיונית לביטחון המדינה, לצמיחת הכלכלה שלה ולחיזוק החוסן הלאומי. החיבור הייחודי בין יצירתיות וכושר ההמצאה של התעשיות הביטחוניות, הניסיון המבצעי של צה"ל והקשרים הביטחוניים של משרד הביטחון, מעצים את הנכסיות של ישראל בעולם. התעשיות הביטחוניות מפרנסות קרוב ל-100 אלף בתי אב באופן ישיר ועקיף, כאשר רכיב משמעותי מכך באזורי הפריפריה. המובילות הזאת תמשיך להיות אבן דרך בחיזוק הביטחון הלאומי ובפיתוח הכלכלה הישראלית".