לאחר הדרמה בכנסת עם תבוסת הקואליציה ובחירת נציגת האופוזיציה לוועדה למינוי שופטים, מודיע ראש הממשלה נתניהו כי "אנחנו נתכנס ונתחיל השבוע את הצעדים המעשיים".
בפתח ישיבת הממשלה התייחס נתניהו להחרמת ראשי האופוזיציה את השיחות בבית הנשיא. "מה שהוכח בשבוע שעבר היה מצג שווא של כביכול הדיברות אבל בעצם זו הייתה מריחת זמן. הכוונה שלהם הייתה למסמס כל תיקון, בשעה שרוב גדול בציבור היום מבין שצריך לעשות תיקונים במערכת המשפט, ולכן אנחנו נתכנס השבוע ונתחיל השבוע את הצעדים המעשיים, נעשה אותם באופן מדוד, אחראי אבל בהתאם למנדט שקיבלנו".
"כבר ביום חמישי בכנסת רמז על כך בכיר בקואליציה שאמר כי "הגיע הזמן לקדם את החקיקה. האופוזיציה קיבלה אתמול מה שרצתה ובכל זאת פוצצה את השיחות. יש גבול. הקואליציה המתינה מספיק זמן. שר או ח״כ בליכוד שיתנגד לחקיקת הרפורמה וימנע זאת בגלל מניעים אישיים של חשבונות עם נתניהו או קנאה בתמיכה שיש בלוין, ישלם את כל המחיר בליכוד".
האפשרות הסבירה על הפרק היא לכנס את ועדת חוקה לדיון ראשון, גם ללא נוסח ודאי של ביטול עילת הסבירות. המשמעות היא למעשה קידום החקיקה שעלולה להצית מחדש את ההפגנות, אולם אלו שתומכים בחקיקה במעמד צד אחד טוענים כי לא צריך לחשוש מכך.
אם תנוסח הצעת החוק בנושא כתיקון לחוק יסוד השפיטה, יוכל יו"ר הוועדה שמחה רוטמן להביא זאת כחוק מטעם הוועדה, מה שיחסוך זמן רב בשלבים הפרלמנטריים הנדרשים. הליך כזה יעניק פטור מחובת הנחה על שולחן הכנסת, ויאפשר את העברתו בקריאה טרומית תוך חיסכון בהתייחסויות משפטיות של גורמי המדינה, וכך יוכל החוק להיחקק עד סוף כנס הקיץ בעוד כחודש וחצי.
הנוסח הראשוני של רוטמן מחריג מעילת הסבירות החלטות של הממשלה, שרים או נבחרי ציבור אחרים, אך העילה כן תחול על פקידים שאינם נבחרי ציבור, ותצומצם בהתאם לגבולות שהציע השופט נועם סולברג.