השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מתעקש להעביר את חוק המעצרים המנהליים, שירחיב את סמכויות הכלי המדובר ויאפשר לו לחתום על מעצר מנהלי על פי המלצת המפכ"ל. בפתח ישיבת הממשלה אמר בן גביר: "לפני כחודש פנינו ליועצת המשפטית לממשלה, הגשנו לה רשימה של שישה עבריינים, משפחות פשע, וחומר מודיעיני, המשטרה ביקשה מעצר מנהלי. לצערי, היועצת חיכתה וחיכתה וחיכתה והתוצאה, שלפחות אחד מהם מעורב ברצח שיכול היה להימנע. אני קורא מכאן ליועצת המשפטית לממשלה, להפסיק לכבול את הידיים שלנו באזיקים. נועדנו לקבוע מדיניות, לשלוט, למשול, לטפל בבעיות, הגיע הזמן שהיועצת משפטית לממשלה תפסיק לפגוע ולתקוע מקלות בגלגלים".
על רקע הדיווחים לפיהם מסתמן כי בהרב-מיארה תתנגד להצעת החוק, על אף שיש במסגרתה צורך גם של אישור היועמ"ש למעצר מנהלי, בן גביר שב ותקף אותה ואמר "כבר לפני חודש הגישה המשטרה בקשה למעצרים מנהליים למספר בכירים בארגוני פשיעה גדולים, חלקם היו מעורבים בעצמם באירועי רצח, שניתן היה למנוע אלמלא היועצת לא הייתה מטרפדת את מעצרם. הקלות בה מאשרת היועצת מעצרים מנהליים לנערים שנחשדו בהפרות סדר בחווארה, למול התנגדותה למעצר מנהלי לראשי מאפייה עם דם על הידיים חסרת אחריות".
ביום חמישי האחרון התפרסמה גם חוות דעת של הסניגוריה הציבורית נגד צעד זה. במסמך שעליו חתום עו"ד ישי שרון, מנהל מחלקת חקיקה ומדיניות בסניגוריה הציבורית הארצית, נכתב כי ההצעה "מהווה שינוי דרמטי של סדרי העולם באכיפה הפלילית בישראל, ואף משליכה באופן עמוק ויסודי על אופיו של המשטר הדמוקרטי". עוד נאמר כי "מעצר מנהלי של אדם בחזקת חף מפשע – ללא תשתית ראייתית מספקת, ללא חשד סביר לביצוע עבירה פלילית ובהסתמך על מידע מודיעיני בלבד אודות חשש עתידי, ולמעשה ללא הגבלת זמן – מהווה פגיעה אנושה בזכות לחירות ולכבוד.
"המנגנון המוצע בהצעת החוק, שבמסגרתו ניתן היה בנסיבות מסוימות לעצור אדם מבלי שהוא כלל מודע לטיב החשדות כלפיו ומבלי שהוא ועורך דינו חשופים לראיות העומדות בבסיס בקשת המעצר – אף פוגע אנושות בהגינות ההליך וביכולתו של האזרח להתגונן כראוי".