הנחייתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לקדם מתווה לפיתוח שדה גז מול חופי עזה לא נתפסה על ידי הפלסטינים כמחווה. על אף ששדה הגז מרין צפוי להכניס מיליארדי דולרים לפלסטינים, לסייע לפיתוח הכלכלה הפלסטינית ולעזור בשמירה על היציבות הביטחונית באזור, גורמים פלסטינים ברצועת עזה חושבים שמדובר באינטרס ישראלי גרידא.
הגורמים הפלסטינים מתלוננים על כך שישראל מנעה מהם במשך שנים את חיפושי הגז ברצועת הים שמול רצועת עזה, ובכך סיכלו את האפשרות להפיק מהשדות את צורכי הגז והאנרגיה שלהם במשך שנים רבות. בהודעה הישראלית על פיתוח השדה נכתב כי "יישום הפרויקט כפוף לתיאום בין שירותי הביטחון והידברות ישירה עם מצרים בתיאום עם הרשות ברמאללה, וסיום העבודות בין משרדים בראשות המועצה לביטחון לאומי, על מנת לשמר את האינטרסים הביטחוניים והמדיניים של ישראל בסוגיה זו".
החוקר והמומחה לענייני ישראל, סעיד בשארת, אישר כי למרות ההצהרות אין לישראל אסטרטגיה ברורה לגבי יישום הפרויקט לפיתוח שדה הגז מול חופי עזה. "מה שמתרחש כעת הוא מו"מ ראשוני בין הצדדים, שמי שמרוויחה ממנו היא ישראל בכך שהיא מקבעת את הדעה שהיא זו ששולטת באזור, בהסכמתה של מצרים והרשות הפלסטינית".
בשארת שלל כל אפשרות שעזה "תעמוד בחיבוק ידיים מול גניבת הגז שלה, האזור שהיא זקוקה לו כדי לפתח את הכלכלה שלה". להערכתו, אם ישראל תחל לפתח את שדות הגז מול חופי עזה היא תתקל בתגובה דיפלומטית וצבאית מצד הארגונים ברצועה. תוכנית פיתוח שדות הגז עליה דיברו כבר בשנת 2000, אז אותר שדה הגז, נמצאת כרגע רק בתיאוריה, אבל הפלסטינים ברצועת עזה כבר החלו לתקוף את הרשות הפלסטינית וכינו אותה בכינוי בוגדים על עצם השיח מול ישראל בנושא.
"הרשות ברמאללה לא תהווה גורם כוח בעניין, אלא רק חותמת גומי שהכיבוש מבקש להשתמש בה בפני מדינות העולם כדי להשתלט באמצעותה על הזכויות הפלסטינית על הגז – בדומה למה שהכיבוש עושה עם נושא ההתנחלויות ושימוש בכוח כדי להעביר את כל התוכניות להרחבת ההתנחלויות שלה. היא תשתמש ברשות הפלסטינית באותו האופן כדי להשתלט על שדה הגז, בתמורה לפיצוי כספי שלא ישתווה לזכאות הפלסטינית האמיתית בשדה", אמר בשיראת.
החוקר והמומחה לענייני ישראל, נאאל עבד אל-האדי, התייחס גם הוא לעניין וקבע כי על עזה להציב דרישה לקבל חלק ברור בשדה הגז, כפי שעשו לבנון וחיזבאללה, כדי למנוע ניצול של ישראל ושל מצרים ושחיתות של הרשות הפלסטינית בנושא. "הרשות הפלסטינית ברמאללה תעשה ויתורים בנושא שדה הגז הימי בעזה על מנת להשיג משאבים כספיים חדשים או הטבות פיננסיות חדשות הקשורות לעזה, כדי לחזק את שליטתה ברצועה כפי שמתרחש בפרויקטים אחרים". דברי אל-האדי באתר 'פלסטין עכשיו'. הוא סבור כי חמאס והארגונים הפלסטינים האחרים ברצועה לא יסכימו למונופול של הרשות בפרויקטים הקשורים לרצועה, ועליהם לדרוש השתתפות בניהול כל העניינים ברצועת עזה.
על פי מחקרים, רצועת החוף מול ישראל כוללת מספר שדות גז אך המידע עליהם עדיין לא ברור וטעון בדיקה. בדיווח הפלסטיני בנושא ציינו שדות גז מול חופי ישראל ככאלו שנמצאים מול חופי עזה כמו שדה הגז נועה – שדה גז טבעי בים התיכון מול חופי אשקלון שהתגלה ב-1999 ופותח ב 2012; שדה מרי שהתגלה מול חופי אשקלון ב-2000 והפיק גז בין 2004 ל-2012 עד שהתרוקן ושדות הגז מרין שהראשון שבהם התגלה על ידי בריטיש גז בשנת 1999, כולל רזרבה של 1 טריליון רגל מעוקב, ועלות הפיתוח שלו היא כ-1.2 מיליארד דולר.
ב-2018 הודיעה הרשות הפלסטינית שתתחיל בפיתוח המאגר והחלה במשא ומתן עם חברת אנרגיאן על הסכם פיתוח שלא מתקדם. כיום הפלסטינים מייבאים 93 אחוז מהכוח החשמלי שלהם מ"ישראל", בקצב של 850 מגה וואט לשטחי הרשות ו-120 מגה וואט לרצועת עזה.