מדינות אירופה ממשיכות לקבל ולרכוש נשק וציוד צבאי מתקדם מהעולם, על רקע מלחמת רוסיה-אוקראינה. היום (ב') הסתיימה עסקת ענק הקשורה לישראל, במסגרתה התעשייה האווירית מוכרת לצבא צ'כיה מכ"ם מסוג MMR, הנחשב למכ"ם ההגנה האווירית המתקדם בעולם, המשולב כיום בהצלחה במערך האווירי של נאט"ו.
כאמור,מדובר באחת ממערכות המכ"ם המבצעי המתקדמות ביותר בעולם, כשאחד מיתרונותיה הוא היכולת לספק תמונה באיכות גבוהה. המכ"ם מסוגל לטפל בו-זמנית וביעילות במגוון רחב של מטרות ולתמוך במערכות הגנה אווירית.

המלחמה באירופה אומנם נמשכת רק קצת יותר משנה, אבל העסקה הזו נחתמה בין משרד הביטחון הישראלי עם משרד ההגנה הצ'כי כבר בשנת 2019. אולם לאור ההתפתחות באירופה מדובר בשינוי דרמטי. המכ״ם מיוצר בשיתוף פעולה הדוק בין התעשייה האווירית לחברות המקומיות RETIA ו-VTU. כחלק מהייצור המשותף נוצר תהליך של העברת ידע וטכנולוגיות לתעשייה המקומית וכן שדרוג מערכות קיימות והתאמתן לסטנדרטים הטכנולוגיים המתקדמים בעולם.
זו אינה הפעם הראשונה שישראל מוכרת את המערכת המתקדמת, ו-200 מערכות המכ"ם MMR שנמכרו עד כה ברחבי העולם משולבות במערכות הגנה אווירית כגון ברק, קלע דויד וכיפת ברזל.
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן, סיפר היום לכתבים בפריז, שם נערך בימים אלו "הסלון האווירי" – יריד מסחר בינלאומי לעסקי התעופה, ואחד הגדולים בעולם: "מכ"מי ה-MMR של התעשייה האווירית, אשר נמצאים בכל מערכות ההגנה של מדינת ישראל ובמקומות רבים ברחבי העולם, הוכיחו לאורך השנים שוב ושוב את יעילותם ודיוקם, ובכך הצילו חיי אדם. המערכות שנשלחו לצ'כיה, ואלו שעוד יישלחו בחודשים הקרובים, מספקות לעם הצ'כי את ההגנה המתקדמת ביותר. אנו גאים בשיתוף הפעולה החשוב שיצרנו עם החברות המקומיות, הכולל שיתוף ידע ובטכנולוגיה שישמשו את המדינות ויספקו דיוק בתמונה האווירית".
"המכ"ם שולב בהצלחה לתמונה האווירית של נאט"ו ולמערכות הבקרה האווירית של צבא צ'כיה. המכ"ם המתקדם מסוגל לזהות ולסווג מאות מטרות בו זמנית, לבצע גילוי של כטב"מים, מטחי טילים, רקטות ואיומים חדשים בזירה. אין ספק כי החיבוריות למערכות נאט"ו מביאה אתה עידן חדש עבור משרד ההגנה הצ'כי".