ועדת החוקה תתכנס לדון בהצעת חוק-יסוד: השפיטה לתיקון-עילת הסבירות, בין היתר לטובת סלילת דרכו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לשולחן הממשלה, אך גם העברת החוק המדובר לא מחייבת כי דרעי יוכל בהכרח לחזור לתפקידיו הממשלתיים.
הסעיף שיעלה לדיון מבקש לבטל את סמכות בג"ץ להתערב בהחלטות הממשלה והשרים בכל הנוגע לסבירות ההחלטה, זאת בניגוד לאי חוקיות החלטה. לפי הנוסח שיוצג בפני חברי הוועדה לסעיף 15: "אחרי סעיף קטן (ד) יבוא: "(ד1)על אף האמור בחוק-יסוד זה, מי שבידו סמכות שפיטה על פי דין, לרבות בית המשפט העליון, לא ידון ולא ייתן צו נגד הממשלה, ראש הממשלה, שר משריה או נבחר ציבור אחר כפי שייקבע בחוק, בעניין סבירות החלטתם".
המהלך אמור לסלול גם את חזרתו של אריה דרעי לשולחן הממשלה. מוקדם יותר אמר השר בצלאל סמוטריץ' ברדיו "קול ברמה" כי "את דרעי היה צריך להחזיר לשולחן הממשלה מזמן", אולם הוסיף כי "חוק הסבירות שאנחנו מקדמים רחב יותר ולא נוגע רק לו".
החוק אמור לעסוק בשיקול דעת של נבחרי ציבור ולענות גם על נימוקי השופטים שהביאו לפסילתו של דרעי, כמו הטענה לאי סבירות על שיקול הדעת של ראש הממשלה במינויו של אריה דרעי שהורשע בפלילים לשר.
על פניו החוק אמור לענות על עניין הסבירות, כאשר לכאורה יותר שופטים פסלו את דרעי בשל נושא הסבירות מאשר בעילות נוספות, וצמצום עילת הסבירות מבטלת, לכאורה, את ההתערבות של בית המשפט במינויים כחלק משיקול הדעת.
אולם גורמים במערכת הפוליטי לא רואים סיכוי להחזרת דרעי לממשלה בעילה זו, כיוון שדרעי נפסל גם בעקבות עילות נוספות, כמו "ההשתק השיפוטי", ועילת הסבירות לא מבטלת השתק. גם כאשר תתבטל עילת הסבירות, ורה"מ יחליט למנות מחדש את אריה דרעי לשר, תוגש בהכרח עתירה לבג"ץ והוא עתיד להיפסל לא בעילת הסבירות אלא בעילת ההשתק, אי מדיתיות, או שבית המשפט בכלל יגלגל את הנושא ליו"ר ועדת הבחירות שיקבע אם יש קלון במעשיו של דרעי או לא. בנוסף עלולים השופטים להחליט לא להחיל את ביטול חוק סבירות הצמצום באופן מיידי, אלא בעתיד, למשל בתחילת השנה הבאה.