רוצים לפרסם צו ירושה דרך הרבנות? תוכלו לעשות זאת רק בעיתונות החרדית. ל'מקור ראשון' נודע שבבתי הדין הרבניים לא מאפשרים להפיץ מודעה על דבר צו ירושה, שעל פי חוק מחויב לפרסמו בעיתונות היומית, בעיתונים שאינם שייכים למגזר החרדי, ובכך הם מונעים את חשיפת המידע לציבור הרחב.
בתמונה שהגיעה לידי 'מקור ראשון', מופיעה רשימת כלי התקשורת בהם ניתן לפרסם את צו הירושה, והם: המבשר, המודיע, יתד נאמן והפלס. מדובר ביומונים המופנים לחברה החרדית, לפי תתי המגזרים בציבור זה.

מבחינה חוקית, ישנן שתי דרכים להעברת זכויות כספיות של אדם שנפטר ליורשים שלו: א. הנפקת צו ירושה, כאשר אדם נפטר ואין לו צוואה רשומה. ב. אם הנפטר השאיר צוואה מוציאים צו קיום ירושה.
כרמי רונן, עו"ד ומגשר לענייני משפחה בירושלים, מסביר שלפי החוק יש חובה לפרסם את צו הירושה בעיתונותו, ועל כן בבתי הדין נמצאת רשימה שכזו. הוא מספר כי רוב האנשים עוברים דרך רשם הצוואות שנמצא תחת האפוטרופוס הכללי אך לטענתנו "בית הדין הרבני מאפשר לנהל הליך זריז יותר".
רונן מספר: "בבתי הדין הרבניים אפשר לסיים את הכול ביום אחד. מצד שני, כולם חייבים להיות שם, ואם יש בני משפחה או יורשים שאינם בארץ, זה לא רלוונטי. אם חלק מבני המשפחה או היורשים אינם יכולים להגיע למעמד, עדיף ללכת לאפוטרופוס הכללי". יצוין כי תשלום האגרה בבתי הדין הרבניים וברשם הצוואות כרוך באותה העלות.
מהנהלת בתי הדין הרבניים נמסר: "החובה על פי חוק לפרסום הירושה מוטלת על מבקש הירושה והוא רשאי לפרסם בכל עיתון יומי שיראה לנכון. כשירות לציבור, הנהלת בתי הדין הרבניים מאפשרת להתקשר עם העיתונים דרכה, כאשר הקו המנחה הוא העלויות הזולות המשולמות על ידי הפונים, דבר שנעשה לבקשת הציבור ברצותו את האופציה הזולה ביותר. לא זהות העיתונים כחרדים מנחה את בתי הדין אלא המחיר בלבד שאותו כאמור משלם הלקוח".