שופטי בג"ץ קיבלו הבוקר (ד') בהסכמת המדינה את עתירת תאגיד הכשרות של צהר נגד החלטת הרבנות הראשית שלא להכיר בו כגוף המעניק כשרויות למוצרי מזון מיובאים מחו"ל. ההחלטה התקבלה במהלך דיון שנערך הבוקר בפני השופטים עוזי פוגלמן, דפנה ברק ארז ודוד מינץ.
הרבנות הראשית הפריטה לפני מספר שנים את שירותי ההשגחה על מוצרי מזון המיובאים מחו"ל, והסמיכה גופי כשרות פרטיים חרדיים ובהם בד"צ העדה החרדית, בית יוסף וגופים נוספים לתת הכשרים ליצרנים זרים. שוק זה מגלגל סכומי עתק המוערכים במאות מיליוני שקלים בשנה, משום שמרבית מוצרי המזון המשווקים בישראל מיוצרים בחו"ל. אישור הרבנות הראשית מאפשר ליבואנים ולמשווקים לסמן את המוצר כ"כשר".
לפני כשנתיים דחתה ועדת הייבוא של הרבנות הראשית את בקשת תאגיד הכשרות של צהר להכיר בו כגוף נותן כשרות למוצרי מזון מיובאים. בהחלטה נטען כי נמצאו כשלים בתפקוד מערך הכשרות של צהר וכי הוא מבצע פעילות בלתי חוקית בישראל.
אולם, בדיון שהתקיים הבוקר הסכימה הרבנות הראשית לבטל את החלטתה, וזאת משום שטרם מתן ההחלטה היא נמנעה מלקיים הליך מנהלי תקין ואף לקבל את התייחסות צהר להאשמות שהוטחו בה. בית המשפט העליון אף מתח ביקורת על הרבנות וציין כי זכות הטיעון אינה זכות חדשה במשפט הישראלי אלא עקרון יסוד הקיים עשרות שנים.
בית המשפט קצב מועדים לניהול ההליך והעמיד את הרבנות הראשית על חובתה לנהל הליך מלא ותקין תוך שהוא מציין כי כל טענותיה של צהר שמורות לה. בית המשפט אף הורה לרבנות הראשית לשלם לצהר את הוצאות ההליך.
עורכי הדין אסף בנמלך ואורית לביא נשיאל שייצגו את צהר מסרו בתגובה: "אנו מברכים על פסק דינו של בית המשפט העליון מהבוקר ועל הודאתה של הרבנות הראשית בטעות שיצאה תחת ידיה. אנו מקווים לעבוד ביחד עם הרבנות הראשית לשם שיפור הכשרות וקידום התחרות בישראל לרווחת הציבור".
נזכיר כי בסוף השבוע האחרון פרסמנו עדויות להתנהלות בעייתית במערך הכשרות של הרבנות הראשית לישראל. רב בכיר אמר בשיחה עם מקור ראשון כי "מנסים להפוך את מערכת הכשרות לברווז צולע". ברבנות דחו את הטענות.