הסלון האווירי שנפתח בפריז מאפשר הצצה למטוס התדלוק החדש של חיל האוויר מתוצרת בואינג. המטוס אמור לנחות בישראל בשנת 2025 ולספק לחיל האוויר הישראלי יכולת טיסה למרחוק ולהקל על תקיפה אפשרית באיראן. החוזים כבר נחתמו, הקונגרס האמריקאי כבר אישר, וחברת בואינג עובדת בפס הייצור שלה על ארבעה מטוסי תדלוק מהסוג הנחשב למתקדם ביותר בעולם, KC-46A.
נכון להיום, חיל האוויר משתמש במטוסים ישנים מסוג ראם, גם הם של חברת בואינג, ומדובר בשדרוג משמעותי ליכולות התקיפה של חיל האוויר הישראלי. במבט לתוך בטן המטוס אי אפשר שלא להתפעם מהגודל הרב והאפשרות של המטוס לשמש לא רק כמטוס תדלוק אווירי שטס למרחקים ומאפשר תדלוק מספר רב של מטוסים, אלא גם לצרכים נוספים.
Video: מטוס התדלוק בפריז. צילום: נועם אמיר
בראיון מבטן המטוס, מספר קפטן פיט קלי, טייס מטוס התדלוק של בואינג, כי ״מדובר במטוס חדש והמתקדם בעולם בתחומו. עד כה נמסרו 69 מטוסי תדלוק KC-46 לחיל האוויר האמריקני מתוך 179 המטוסים שהוזמנו. שני מטוסי תדלוק נמסרו לחיל האוויר היפני וחילות אוויר נוספים מגלים עניין רב במטוסים הללו״.
קפטן קלי התרגש מאוד מהנוכחות הישראלית במטוס ויודע לספר שלמכור מטוסים לעולם זה דבר אחד, ולמכור מטוסים לישראל זה כבר משהו אחר. ישראל מקבלת תשומת לב שונה משאר המדינות בגלל שהיא ידועה כמקדמת מכירות. חיל האוויר שלנו הוא המבצעי ביותר בעולם ופעולות התקפיות שלו מפורסמות בכל העולם ומשמשות כפרסומת לתעשייה האמריקנית.
האווירה בביתן של בואינג בפריז סביב הגעת הישראלים רוויה בהתרגשות. הם, כמונו, מוכנים לשאלה מתי המטוסים ינחתו בישראל. כולם יודעים שיש משמעות אדירה לנחיתת המטוסים בישראל כייוון שהיא יכולה לרמז על תקיפה קרבה באיראן. ״ארבעת המטוסים שישראל כבר הזמינה, מתוך 8 מטוסי התדלוק שהקונגרס אישר למכירה לישראל, יסופקו החל מסוף שנת 2025 והלאה״ עונה קפטן פיט בחיוך.

המטוס בנוי בצורה כזו שהוא יכול לשמש כמטוס תדלוק אבל הוא גם יכול לשמש כמטוס מטען. בטן המטוס היא לא רק מיכל דלק ולכן אפשר למלא אותה בציוד צבאי. בחיל האוויר יכולים להשתמש במטוס כמעט לכל צורך. עוד יתרון שיש למטוס הוא היכולת להתחבר לכל מטוס באוויר ולתדלק אותו, גם אם מדובר במטוסי קרב של חברות אחרות, כמו החמקן של לוקהיד מרטין ה-F-35. יתרון מרכזי נוסף של המטוס זו העובדה שהוא כבר מבצעי לכל דבר ויכול לצאת לפעולות רחוקות עם מערכות ההגנה שכבר מותקנות בו.
מדובר בעסקה עצומה שעלותה נאמדת ב-927 מיליון דולרים, שצפויים להגיע מכספי הסיוע האמריקנים. בישראל ישקלו בהמשך האם להגדיל את כמות המטוסים לשמונה, אופציה שאושרה על ידי הקונגרס. כמובן שלצד עסקת הרכישה, בואינג תספק לישראל גם את הציוד הנדרש לתמיכה במתדלקים זה כולל שירותי תחזוקה וחלפים.
בתוך כך, גם השנה נציגי מספר מדינות צפויים להגיע כדי להתאמן עם חיל האוויר בישראל במסגרת תרגיל גדול שיתקיים בקיץ. ארצות הברית, ידידתה הגדולה של ישראל, תגיע כדי להשתתף בתרגיל, לצד מדינות נוספות, רובן מאירופה. סיפור המלחמה באוקראינה יהיה כמובן חלק בלתי נפרד משיח הטייסים בתרגיל.