אלפי מפגינים מהעדה הדרוזית משתתפים במחאות אלימות ברמת הגולן, על רקע הכוונת להקים מתחם טורבינות ליצור אנרגיה מתחדשת בקצה הצפוני של רמת הגולן. לטענת המפגינים – השטח שעליו מיועד לקום מתחם הטורבינות שייך למשפחות מהעדה, והליכי הרכישה שלו לא הסתיימו.
זו היממה השנייה שבה מתקיימות חסימות צירים נרחבות בצפון – ברמת הגולן ובכבישים המובילים אליה מאזור עמק החולה, וכן סמוך לכפרים הדרוזיים בגליל ובכרמל, לצד הבערות צמיגים, ידוי אבנים ובקבוקי תבערה לעבר השוטרים, מאות מפגינים ניסו לפרוץ לתחנת המשטרה בכפר הדרוזי מסעדה שבגולן, וירו על שוטרים בתחנה זיקוקים בכינון ישיר. ראש מועצת דליית אל-כרמל, רפיק חלבי, איים בראיון ב-ynet כי בקהילה הדרוזית "יש זעם גדול מאוד. אנחנו על סף אינתיפאדה בכפרים הדרוזים בישראל".
אגף התנועה של משטרת ישראל פרסם הודעה חריגה בה נכתב כי "ציבור הנהגים מתבקש שלא להגיע לאזור החסימות ולנסוע בדרכים חלופיות". עוד דיווחו במשטרה: "עשרות רבות של דרוזים הגיעו לנקודת המשטרה במסעדה שבגולן וניסו להשתלט עליה. הם יידו אבנים, הציתו גלגלים, ניקבו גלגלים של ניידות משטרה, ואף ירו ירי חי. חלק מהשוטרים נפצעו מאבנים שהושלכו לעברם. בתגובה, המשטרה הדפה את הקבוצה והרחיקה אותם מהשטח. חשוב לציין שכל מעשה אלימות נגד שוטרים אינו מקובל ולא יתקבל בסובלנות. משטרת ישראל מחויבת להבטיח את שלומם של כלל האזרחים ותנקוט בכל האמצעים הנדרשים לשמירה על הסדר והביטחון".

במהלך ההפגנה כוחות המשטרה נאלצו להשתמש בירי כדורי גומי כדי לפזר את ההתקהלות האלימה. שני מפגינים, גבר כבן 40 וצעיר כבן 20, נפצעו באורח קשה, אחד מהם מירי.
"יש חברה פרטית שרוצה להקים טורבינות של חשמל על אדמות פרטיות. מדובר באדמות חקלאיות שבהן מגדלים דובדבנים, תפוחים וגידולים נוספים", סיפר ספדי, תושב אחד הכפרים הדרוזים בגולן, לאתר מקור ראשון. "עד כה מתוך כאלף חקלאים אולי עשרה הביעו הסכמה להקים את הטורבינות על האדמה שלהם. אבל הטורבינות יפגעו בכל החקלאים ולכן ההסכמה שלהם לא שייכת". ספדי מתפלא על העובדה שדווקא בימים כאלו, כאשר האלימות בחברה הערבית משתוללת והמשטרה מסבירה שאין לה כוח אדם, הגיעו לאדמות שבמחלוקת כ-1,300 שוטרים כדי להגן על העבודות להקמת הטורבינות: "איך יכול להיות שחברה פרטית משתמשת ב-1,300 שוטרים להגנה עצמית, והפשיעה במגזר הערבי נגד לא זוכה לטיפול על ידי כוחות המשטרה?"
עוד טען ספדי כי בין המתנגדים ישנם דרוזים ויהודים כאחד, אבל המאבק "נצבע כמעט באופן מידי בצבעים של גזענות". לדבריו, "הקמת הטורבינות תפגע בחקלאים יהודים ודרוזים כאחד, כמו גם בטבע ששייך לכולם. זה מאבק שמתנהל כבר שנים. אתמול החברה רצתה להתחיל בהתקנה של חלק מהטורבינות, למרות ההתנגדות. יש פה יהודים ודרוזים, אבל ישר קופצים למסקנות ומדווחים על עימותים בין הדרוזים למשטרה, זה חבל".
המוחים נגד הקמת הטורבינות רומזים למעשה שחיתות שמתבטאת בסיוע שמקבלת החברה הפרטית: "זה ידוע שבניית פרגולה בחצר פרטית מצריכה להתחשב בשכנים, ובהקמת הטורבינות הללו לא מתחשבים בחקלאים השכנים" טענו תושבים באיזור, ושאלו "איך אישרו את הצבת הטורבינות כאשר לבניית בוטקה קטן בתוך השדות כדי לשמור עליהם אי אפשר לקבל אישור". לדבריהם, "הזוי שדווקא בתקופה הזאת מקצים כמעט את כל מחוז הצפון, 1,300 שוטרים, כדי להפעיל טורבינה. בתקשורת עכשיו רואים רק דרוזים נגד המשטרה ומתחילה הסתה. יש פה שחיתות עמוקה וקצונית, בכל הסיפור של הטורבינות".

בינתיים מי שקפץ על האירוע מבחינה פוליטית היא מפלגת תע"ל, שמיהרה לפרסם הודעת גינוי: "אנחנו מגנים את ההתנהגות של המשטרה כלפי האנשים בגולן הסורי הכבוש שהפגינו נגד בניית טורבינות על אדמות פרטיות", נאמר בהודעת המפלגה. בנוסף, המפגינים קיבלו חיזוק מפתיע מארגון הטרור חמאס. בהודעה שפרסם הארגון נכתב כי "אנחנו מגנים את המתקפה האכזרית שביצעו כוחות הכיבוש הציוניים נגד המוני עמנו הערבי-סורי בגולן הכבוש, במהלך המחאה שלהם נגד החלטת הכיבוש להחרים את אדמותיהם החקלאיות, באמתלה של בניית טורבינות רוח. אנחנו מביעים את תמיכתנו וסולידריותנו עם עמנו מהגולן הסורי הכבוש, ומאשרים כי כל מדיניות הכיבוש של ייהוד ועקירה, והניסיונות למחוק את הזהות הערבית על האדמות הכבושות, לא ישברו את עמנו הפלסטיני והעמים הערבים, שלא ישכחו את אדמותיהם והמקומות הקדושים ויישארו בבריתם עד תבוסת הכיבוש הציוני הפשיסטי".
המנהיג הדתי של העדה הדרוזית שייח' מואפק טריף טען כי "האירועים וההפגנות ביממה האחרונה הם הצטברות של כעסים רבי שנים על מדיניות מפלה בתחומים שונים, בעיקר בסוגיות הקרקעות, התכנון והבנייה. מחאה זו זכות לגיטימית ובסיסית לאזרחים. במקביל אבקש מבני העדה לממש זכות זו ללא הפרעה לציבור הרחב וללא חסימת צירים ראשיים. מבקש מהמשטרה לנהוג באיפוק עם המוחים כפי שנעשה במקומות אחרים בארץ". טריף אמור להיפגש בהמשך היום עם ראש הממשלה נתניהו בנושא ההפגנות.
במשטרה הדפו את טענת המפגינים ואמרו: "נחתמו חוזים ושולמו כספים רבים לבעלי הקרקע, להנהגה ולרשויות המקומיות, אשר דורשות את קיום ביצוע הפרויקט. משטרת ישראל קוראת למנהיגי העדה הדרוזית לקבל על עצמם את קיום ההליך החוקי, להביא להרגעת הרוחות, ולהימנע מהפצת פייק ניוז ברשתות החברתיות. בני העדה נמצאים בלב החברה הישראלית בתפקידי מפתח, ומהווים לאורך השנים דוגמא ומופת לקיום הדמוקרטיה ושמירה על החוק. ההתנהגות האלימה והבריונית הכוללת חסימת כבישים, הצתות צמיגים ופגיעה ברמזורים, עלולה להעביר לפגיעות בנפש ולפגיעה במרקם היחסים הקיים".