במקביל לפרסום תוצאות בחירתו של עמית בכר ליו"ר לשכת עורכי הדין, מודיעה הקואליציה כי תקדם הצעת חוק לשינוי הרכב הלשכה וביטול הנציגות מטעמה בוועדה לבחירת שופטים. ההצעה צפויה לעלות בישיבת שרים לענייני חקיקה ביום ראשון הקרוב. בקואליציה מתכוונים להכניס התניה שאם החוק יאושר – הוא לא יחול בקדנציה הנוכחית בכדי למנוע חשש של ניגוד עניינים לאחר בחירתו של בכר.
על פי ההצעה של ח"כ חנוך מילביצקי שפורסמה לראשונה ב"וואלה", במקום המבנה הנוכחי של לשכת עורכי הדין תוקם מועצה שהיו"ר שלה ימונה על ידי שר המשפטים ורוב נציגיה ימונו על ידי הממשלה והכנסת.
על פי המוצע, הפרק הנוגע להסדרת פעילותם של עורכי דין זרים בישראל ייוותר לבדו בחוק לשכת עורכי הדין, ואולם כל הסמכויות הנתונות בו ללשכה, יועברו למועצה. היא תמנה 12 חברים: יושב ראש שמינה השר, שהוא כשיר לכהונה כשופט בבית משפט מחוזי, ארבעה עורכי דין שאינם עובדי מדינה שייבחרו על ידי חברי ועדת החוקה של הכנסת, שופט בבית משפט מחוזי שייבחר על ידי נשיא בית המשפט העליון, שלושה עורכי דין שהם עובדי מדינה שייבחרו על ידי השר, ושני נציגי שר האוצר וחבר הסגל האקדמי הבכיר במוסד להשכלה גבוהה המומחה בתחום המשפט – שתבחר ועדת החוקה של הכנסת.
בנוסף, לשכת עורכי הדין שולחת נציגים לוועדה לבחירת שופטים ולוועדות למינוי דיינים וקאדים בבתי הדין הדתיים השונים. בדברי ההצעה נכתב כי "אין כל תכלית למעורבותו של איגוד מקצועי בהליך הבחירה של שופטים. משכך, כוללת ההצעה תיקונים עקיפים לחוקים הרלוונטיים, בהם מוצע לבטל את נציגות לשכת עורכי הדין בוועדות השונות".
עוד נאמר כי מתוך מכלול הסמכויות המוחזקות בידי לשכת עורכי הדין, תיוותר המועצה עם שתי סמכויות בלבד: הסמכת עורכי דין – ובכלל זה הסדרת ההתמחות ובחינות כניסה למקצוע – ותחום המשמעת והאתיקה. שר המשפטים ימנה ועדת משמעת שתהיה נפרדת ועצמאית מהמועצה, ואולם השיפוט יתבצע על פי כללים שהמועצה תהיה מעורבת בקביעתם.
ההצעה מתבססת על מבנה חוק איגוד רואי החשבון בישראל, תוך שהיא משמרת רכיבים רבים הלקוחים מנוסחו הנוכחי של חוק לשכת עורכי הדין, ובכלל זה הוראות אתיקה שראויות לחקיקה ראשית והוראות הנוגעות לרציפות ייצוג של עורכי דין.