פרקליטות המדינה הגישה אחר הצהריים (א') בקשה לבית המשפט המחוזי בירושלים להאיץ את שמיעת העדויות במשפט נתניהו, ולהמשיך את הדיונים בתיק גם במהלך פגרת בתי המשפט, "נוכח האינטרס הציבורי הרב והברור בקידומו המהיר של המשפט וסיומו בפרק זמן קצר ככל הניתן, בית המשפט הנכבד מתבקש לתת הוראות לשם האצת שמיעת הראיות וסיום שלב ההוכחות. על כן, על דעת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה, בית המשפט הנכבד מתבקש… להוסיף מועדי דיון בפגרה, בחודש יולי 2023 , כך שתסתיים שמיעת קבוצת העדים הנוכחית המתייחסת, ככלל, לאישומים השני והשלישי, וכי ישמעו עדים נוספים מקבוצת העדים הנוכחית המתייחסת לאישום הראשון". נאמר בבקשת הפרקליטות.
בפרקליטות אף מציינים כי יאפשרו להגנה להיערך, וכי "ככל שבית משפט ייעתר לבקשה זו תודיע המאשימה להגנה בהקדם על זהות העדים מתוך הקבוצות השונות עליהן הודיעה המאשימה להגנה זה מכבר".
עוד מבקשים בפרקליטות, "להוסיף ימי דיונים בשנת המשפט הבאה בפרשת התביעה ולהאריך את ימי הדיונים על דרך של קביעת שעת סיום מאוחרת יותר", וכן, "להורות כל הוראה נוספת שיש בה כדי להאיץ את קצב התקדמות המשפט".
בבקשה צוין עוד כי "כמו כן, השיח שהתקיים ביום 20.6.23 בלשכת השופטים, לבקשת ההרכב הנכבד, הודלף לתקשורת באופן מגמתי ולא מדויק ובאופן שיש בו כדי לפגוע בהתנהלותו התקינה של המשפט. לפיכך מבוקש כי מעתה ואילך, כל שיח בין בית המשפט לצדדים יתקיים באולם בית המשפט בלבד, תוך שייערך פרוטוקול (ככל שלא מתקיימת הצדקה לפי חוק לסגירת דלתיים)".

כזכור, ביום חמישי פורסם כי הרכב שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים, בפניו מתנהל משפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, העביר לפרקליטות מסר לפיו יהיה לה קשה להוכיח את עבירת השוחד בתיק 4,000 (פרשת בזק-וואלה).
על פי הדיווח בחדשות 13, זהו מסר דרמטי שעשוי להשפיע באורח ניכר על המשך ניהול המשפט, זאת משום שהעדים עליהם מבססת הפרקליטות את היסוד הנפשי של האישום בשוחד כבר העידו, ולא נותרה לה עוד "תחמושת" משמעותית שתאפשר לה לשנות את הערכת השופטים. כעת יצטרכו הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה לכלכל את צעדיהם, ולהחליט האם להמשיך להתנגד לגישור פלילי ולהגעה להסדר טיעון, או להעדיף את סיום המשפט בהסדר.
נציין כי כבר בזמן הדיונים המקדימים על האישומים בתיק 4000, אצל היועץ המשפטי לשעבר ד"ר אביחי מנדלבליט, התגלעה מחלוקת בשאלה האם ניתן יהיה להוכיח את עבירת השוחד בתיק 4000. כזכור, על פי התזה שהציגה הפרקליטות בכתב האישום ביקש ראש הממשלה נתניהו להעניק הקלות רגולטוריות לקבוצת בזק שהיתה בשליטת איש העסקים שאול אלוביץ' בין היתר באישור עסקת בזק-יס ובנושאים הקשורים ברפורמת השוק הסיטונאי. בתמורה, כך טענה הפרקליטות, העניק אתר וואלה, שהיה באותו זמן חלק מקבוצת החברות שבשליטת אלוביץ' היענות חריגה לדרישות סיקור מצד נתניהו ובני משפחתו. אולם, בדיונים אצל היועמ"ש טען בתוקף מי שהיה אז המשנה ליועמ"ש, רז נזרי, כי הפרקליטות תתקשה מאוד להוכיח עבערת שוחד במצב דברים שכזו. עמדתו לא התקבלה באותה שעה, אך כעת נראה שהרכב השופטים נוטה לעמדתו.