מדי שנה מחלקת המועצה להשכלה גבוהה מלגות בשם "מלגו" לסטודנטים ללימודי תואר ראשון, מכינות והנדסאים, המבוססות על מצב סוציו-אקונומי. המלגה מחולקת לארבע מדרגות לפי זכאות: 5,000 שקלים, 7,500, עשרת אלפים שקלים ו-12,480 שקלים, ובמשך שנים היא הייתה בשיתוף משרד החינוך, אשר בנוסף לשותפות הכלכלית הפעיל את המערכת וטיפל בבקשות הסטודנטים. השנה הוחלט להעביר התפעול לארגון ארגון פר"ח, דבר שהביא לשינויים רבים בשיטת הגשת המועמדות למלגה, כאשר לטענתם מדובר בשינויים שמטרתם היא לייעל את חלוקת המלגות, אך מכמות התלונות של הסטודנטים נראה כי קרה ההפך בדיוק.
סטודנטים רבים קיבלו מכתבי דחייה למלגה ללא הסבר, ובלי להבין האם מדובר בבעיה טכנית או בטעות אנוש שאפשר לתקן. חלק נכבד מהסטודנטים כלל לא קיבל תשובות האם הם זכאים למלגה או לא, ובניסיון להתקשר למוקד נתקלו בזמני המתנה שהגיעו גם לשלוש שעות או לחוסר מענה גורף. לסטודנטים שבמזל זכו למענה מהמוקד, התברר כי מדובר במוקד חיצוני שנציגיו לא בקיאים מספיק בנושא המלגה ואין בידיהם התשובות לרוב השאלות.
כמו כן, להודעות הזכאות למלגה לא צורף אף פירוט על הסיבה לגובה המלגה הספציפי, ואין אפשרות לברר האם גובה המלגה תואם לנתונים שהוגשו. סטודנטים רבים מעידים כי קיבלו מלגה נמוכה ממה שמגיע להם, וממה שקיבלו בשנים הקודמות, זאת בשל הקלדה לא נכונה של נתונים מצד הנציגים, התעלמות ממסמכים שהועלו למערכת ועוד.
ועדת החינוך הייתה אמורה לקיים אתמול (ג') דיון בנושא, אך הוא בוטל בטענה כי הצדדים – המל"ג, שר החינוך יואב קיש, השר במשרד החינוך חיים ביטון ויו"ר ועדת החינוך יוסף טייב, הגיעו להסכמות ולפתרונות נקודתיים לסטודנטים, כולל הארכת מועד הגשת הערעורים עד מחר, ה-29 ביוני ותגבור המוקד הטלפוני.
"סטודנטים רבים נתקעו ללא אפשרות לשלם את שכר הלימוד בשנה הבאה ונראה שכרגע פשוט אין ולא יהיה פתרון מהצד שלהם. אנחנו זקוקים נואשות לעזרה", אומרות מיה והילה, סטודנטיות שמובילות את המאבק, "לא ייתכן שיועצים מתנהלים בצורה כזאת הזויה מול סטודנטים תמימים שאין להם שום כוונות פוליטיות אלא רק רוצים צדק. עושים עלינו פשוט תרגילים מבישים ומשתיקים אותנו".
במשרד החינוך טוענים כי אין להם קשר לנושא השנה וציינו כי "האחריות לתפעול מערך הסיוע לסטודנטים הועברה אל המועצה להשכלה גבוהה". מהמועצה להשכלה גבוהה הפנו אותנו לגוף המתפעל את המלגה – ארגון פר"ח.
אלון גלרון, מנכ"ל פר"ח מסר בתגובה: "בימים אלו חולקו כבר מעל ל-14 אלף מלגות לסטודנטים שהגישו בקשות ועמדו בקריטריונים לקבלת מלגה על רקע קשיים סוציו-אקונומים. במקביל, הצוות המסור שלנו טיפל ועדיין מטפל בלמעלה מ-45 אלף בקשות שהוגשו בפועל, תוך שהוא מפנה את תשומת ליבם של הסטודנטים הרלבנטיים לגבי פרטים חסרים או שגויים. בסוף התהליך יחולקו בסך הכל 15 אלף מלגות. כמות הפניות שאנחנו מקבלים היא מעל ומעבר למה שציפינו, כך שלמרות הערכותינו מבעוד מועד עם תגבור מערך המענה למיילים ולטלפונים, לצערי העומס רב ולעיתים התהליך אורך מעל למצופה. אנו נסיק את המסקנות ונתגבר את המערך עוד יותר בשנה הבאה כולל כלים טכנולוגיים מתקדמים. עם זאת, תהליך הערעורים עדיין בשיאו ואני יכול לומר בפה מלא כי המוטו שלנו הוא להיות שקופים ושוויוניים ככל הניתן ולהתחייב שכל סטודנט קיבל מענה עם פירוט הסיבה או יקבל בהמשך. אנו מתייחסים לכולם בכבוד הראוי וללא כל זלזול, ומי שטוען אחרת טועה או מטעה. כמו כן ברצוני להדגיש כי במקרים רבים מדובר בסטודנטים שמילאו את הבקשה למלגה אך לצערנו לא השלימו את התהליך של ההגשה בפועל. במקרים אלו, למרות כל האמפתיה, אין לנו יכולת לפעול בניגוד למדיניות הקרן ולעשות איפה ואיפה בין הסטודנטים. אנו מבינים לליבם ומזמינים אותם להגיש בקשה בשנה הבאה".