פסקת ההתגברות – שהפכה לדגל של המפלגות החרדיות ולסעיף משמעותי ברפורמה המשפטית – תיגנז, זאת לאור החלטת ראשי מפלגות הקואליציה על קידום חקיקה של סעיפים אחרים במקומה. ההחלטה לבטלה, לאחר שהייתה תנאי עבור החרדים לכניסה לממשלה, מעוררת את זעמם.
"לפני שבועיים בפגישה אצל רה"מ, בנוכחות השרים לוין, אמסלם ומזכיר הממשלה, התרעתי נגד הרעיון הפסול הזה", חשף שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש את גניזת פסקת ההתגברות. "דרשתי בשם יהדות התורה שהתיקון בנושא הגיוס יכלול את ביצוע שלוש ההתחייבויות החתומות; חוק יסוד לימוד התורה, פסקת התגברות ותיקון חוק שירות ביטחון, בהתאם. כל הסכמה אחרת אינה מקובלת עלינו".
לפני שלושה חודשים בלבד העבירה הקואליציה באישון לילה את חוק פסקת ההתגברות. לפי החוק, לבית המשפט העליון לא תהיה סמכות לקבל החלטה בעניין תוקפו של חוק אם הכנסת ציינה בו במפורש כי הוא תקף, על אף האמור בחוק יסוד. הוא התקבל ברוב של 61 חברי כנסת.
ההצעה עברה בעקבות לחצים שהפעילו המפלגות החרדיות להעלות את החוק להצבעה, לאחר שהבינו כי בליכוד שוקלים לדחות זאת. המטרה של החרדים היא להגן באמצעות פסקת ההתגברות על חוק גיוס חדש שצפוי להיחקק במושב החורף של הכנסת ולהתמודד באמצעותה עם התרחיש הצפוי לפיו בג"ץ יפסול את החוק, כמו במקרים הקודמים.
את ההתעקשות על פסקת התגברות מובילים אנשי יהדות התורה, אולם כבר בהצגת הרפורמה המשפטית על ידי שר המשפטים יריב לוין, נאמר מציגו כי "תחוקק פסקת התגברות מאוזנת ברוב של שישים ואחד. מצד שני, לא תהיה התגברות של אותה הכנסת במקרה שבית המשפט פסל חוק פה אחד".
עם זאת, דיווחים על דחייתה של פסקת ההתגברות אושרו כאשר כבר בהצגת מתווה הנשיא נותרה הפסקה מחוץ למסמך הטעון. את הדרישה מכירים ראשי הקואליציה, אך טוענים כי כדאי להשקיע מאמץ בסעיפים אחרים שיביאו לטענתם לאותו הסדר. במהלך השיחות, נציגי הארגונים המשפטיים שניסחו את הרפורמה העדיפו להותיר את הפסקה בחוץ, מאחר והם מבקשים להתמודד עם חוקים לפני שהם נפסלים ולא לאחר מכן.