פרקליטות מחוז מרכז הגישה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בלוד ערעור על גזר דינו של אמיר סרפנדי, תושב רמלה בן 32 מרמלה אשר הורשע בתקיפת שוטרים בפרעות 'שומר החומות' בעיר. הפרקליטות ביקשה להחמיר את העונש למאסר בפועל של 11 חודשים.
הערעור הוגש על ידי עורך הדין צור פלק לאחר שסרפנדי הורשע במסגרת הסדר טיעון במאי 2021 עם הסכמה להגבלה עונשית ל-11 חודשי מאסר בפועל. כתב האישום כלל עבירות של התפרעות, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והתנגדות למעצר. במאי האחרון ניתן גזר הדין והושתו על סרפנדי שישה חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות, שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס של 5,000 שקלים או 60 ימי מאסר תמורתו.
בערעור ציין עו"ד פלק כי ראוי היה לתת משקל לנסיבות התקופה בה בוצעו העבירות ולרקע שהביא לביצוען. מדובר בתקופה מתוחה במיוחד שהתאפיינה בהתפרעויות אלימות במוקדים שונים בארץ ובין היתר גם בעיר רמלה. עוד עמד על כך ששגה בית משפט קמא כשלא נתן משקל מספק לנסיבות החמורות של המקרה ולתסקיר שירות המבחן בעניינו, אך נתן משקל רב מידי לנסיבותיו האישיות של סרפנדי.
לפני כחודש דיווחנו כי עונשי עבודות שירות בלבד נגזרו על שני ערבים-ישראלים אשר השתתפו בפרעות "שומר החומות" לפני כשנתיים, זאת במסגרת הסדר טיעון אשר נחתם איתם.
הנאשם הראשון הוא אמיר סרפנדי, בן 32, העובד כנהג אוטובוס, הורשע בעבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והתנגדות למעצר אחרי שהשתתף ב"התפרעות אלימה שכללה מספר רב של מתפרעים, חלקם רעולי פנים, שיידו אבנים לעבר השוטרים שהוצבו בכיכר ברחוב ביאליק", כאשר הנאשם "יידה אבן לכיוון השוטרים". בהמשך, "הנאשם חצה את רחוב ביאליק, ניגש לשוטר שהיה אחרון בסדר ההליכה של כוח השיטור, צעק לעברו וריסס את פניו באמצעות גז מדמיע מטווח קצר והחל לברוח", כך על פי כתב האישום נגדו.
הנאשם השני, מוחמד טהה, בן 27, הורשע גם הוא בהתפרעות ובניסיון לתקוף שוטר בנסיבות מחמירות אחרי שגם הוא השתתף ביידוי אבנים והתפרעויות בעיר. על פי מעקב של אתר 'הקול היהודי', טהא הורשע בעבר בעבירות נוספות ואף ריצה 18 חודשי מאסר.
במסגרת הסדרי הטיעון שנחתמו עימם, הפרקליטות דרשה עונש קל של 11 חודשי מאסר בלבד, בית המשפט הקל עוד יותר וגזר על השניים 6 חודשי עבודות שירות בלבד. בנימוקי בית המשפט נכתב כי הוחלט להקל בעונש מאחר שסרפנדי הינו נהג אוטובוס בחברת קווים וטהא הינו עובד עירייה.
כמו כן, צוין בפסק הדין נימוק נוסף על מצבו האישי של הנאשם הראשון, בין היתר נכתב על "מותו המפתיע של אביו אשר טלטל אותו רגשית והוביל למשבר כלכלי", עוד צוין כי "הוא הביע חרטה על המעשה" ו"הוא בעל רצון לשיקום". כעת, כאמור, מבקשים בפרקליטות שלא לערב שיקולים על מצבו האישי של המורשע ולהטיל עליו את העונש המירבי שעליו סוכם בבית המשפט – כבר בהסדר הטיעון.