מפקד מחוז המרכז ניצב במשטרה הציג היום (א') למארגני המחאה נגד הרפורמה המשפטית תנאים לקיום ההפגנה מחר מול נתב"ג. בראשית הדברים קבע ביטון בפגישה עם צמרת רשות שדות התעופה כי מטרות ההיערכות המקדימה היא לוודא כי צירי התנועה יישמרו פתוחים בהיותם ציר בטחוני בחירום, כי ציבור הנוסעים יוכל להגיע בזמן ובבטחה לטיסות וכי לוח הטיסות לא ייפגע. במשטרה הבהירו למארגנים כי המחאה מוגבלת ל-5,000 מפגינים וכי חל איסור על כניסה לשטח האווירי, לנסוע על ציר החירום, איסור על חסימת צירי תנועה, חסימת שערי הכניסה לנתב"ג, איסור על ירידה לשולי הכביש או חניה על מדרכות באופן מסכן".
מארגני המחאה אמרו כי ההסכמות עם המשטרה הינן "פגיעה מכוונת בחופש המחאה מצד משרתיהם של בן גביר ומירי רגב". עוד אמרו: "אנו קוראים לציבור הרחב להגיע בהמוניו לנתב״ג מחר. לא ניתן לאף אחד לפגוע בזכות המחאה. נפגין מחר כמתוכנן מחוץ לטרמינל 3, נממש את זכותנו הדמוקרטית, ונראה שזכותו של כל ישראלי וישראלית להפגין נגד הדיקטטורה. צאו בהמוניכם להציל את הדמוקרטיה".

השר בן גביר כתב בתגובה לפניית שר התיירות חיים כ"ץ, אמש, בה ביקש כ"ץ לפעול נגד חסימות הכבישים בנתב"ג: "מדיניותי בעניין ברורה, אין לאפשר חסימות צירים, בפרט מרכזיים, ועל המשטרה לפעול באופן שוויוני".
השר בן גביר הוסיף: "כידוע לך, בעוד שבתקופת ההתנתקות רשויות האכיפה גילו אפס סובלנות בנוגע לחסימות צירים וכפועל יוצא מכך נעצרו מאות רבות של מפגינים, הרי שבהפגנות נגד הרפורמה רשויות האכיפה מאפשרות שיבושים נרחבים ואיש כמעט אינו נעצר".
לדברי בן גביר, "יחד עם זאת, נקבע כי הלכה למעשה אין בסמכותי וביכולתי כשר לביטחון לאומי לטפל בעניין שבנדון, וסמכות זו נתונה ליועצת המשפטית לממשלה. לאור האמור, הרי שאני ממליץ לך להפנות מכתב זה ליועצת המשפטית לממשלה".
בתוך כך, בימים האחרונים קרא בן גביר לממשלה להעביר את פסקת ההתגברות כחלק מחקיקת הרפורמה המשפטית, לדבריו, אם לא תעבור הפסקה זו תהיה "כניעה לשורפי איילון ולקוראים למרי אזרחי, ניצחון לאלימות והפסד לישראל. נבחרנו כדי להביא משילות ושינוי, הרפורמה היא אבן יסוד בהבטחה הזו. שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, פסקת התגברות וצמצום סמכות היועמ"שים הכרחיים. כניעה תוביל לחיזוק שלטון היועמ"שים, שלא מאפשר לנבחרי הציבור לשלוט".