פרקליטות מחוז ירושלים הגישה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אלון כהן, אורן כהן ורחל רובינשטיין, תושבי אשדוד ובית שמש. השלושה מואשמים שיזמו והפעילו מיזם מכירת עסקים כושלים תוך הצגת מצג שווא כי מדובר בעסקים רווחיים.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד אור גבאי, הנאשמים יזמו והפעילו במהלך השנים 2017-2021 מיזם עברייני, במסגרתו רכשו עסקים שעקב מצבם הירוד נמכרו לנאשמים בסכום נמוך. השלושה פרסמו את העסקים אותם קנו בזול למכירה במקומונים במגזר החרדי, ויצרו מצגי שווא שונים ומתוחכמים, לפיהם מדובר בעסקים רווחיים מאוד להשקעה או בעלי מוניטין של שנים רבות. כך הונו השלושה את הקונים הפוטנציאליים ושכנעו אותם לרכוש עסקים כושלים בסכומים של מאות אלפי שקלים.
קורבנות העבירה שרכשו את העסקים הכושלים, גילו עד מהרה כי הונו ונאלצו למכור את העסק שרכשו מהנאשמים לאחר שנגרמו להם הפסדים של מאות אלפי שקלים, אשר מוטטו אותם כלכלית. בכתב האישום מצוינים עשרה אירועים שונים בהם מכרו הנאשמים, או ניסו למכור, במרמה עסקים שונים. למשל, פיצריה כושלת במודעין אותה רכשו השלושה בכ-65 אלף שקלים בסכום גבוה פי עשרה, רובו ב"שחור". אותה פיצריה נקנתה ונמכרה על ידי הכנופיה עוד פעמיים בסכומים דומים. פיצריה כושלת נוספת, הפעם מאשדוד, נקנתה על ידי הכנופיה בכ-76 אלף שקלים ונמכרה בכ-700 אלף שקלים לקונה שגילה מהרה מאוד שהעסק מפסיד. לבסוף נאלץ הקונה למכור את העסק בסכום של 25 אלף שקלים בלבד. עסקאות דומות נוספות נעשו על ידי הכנופיה במסעדת בשרים במודיעין עילית, במכבסה ובעסקים נוספים. הסכום הכולל של מעשי המרמה עומד על פי כתב האישום על כ-5 מיליון שקלים.
בנוסף, על פי כתב האישום, החל משנת 2008 היה לאורן כהן חובות לנושים שונים ובשל כך נפתחו נגדו תיקים בהוצאה לפועל. אורן פעל עסקית על שם רחל רובינשטיין, אשתו, במטרה להונות את נושיו. כך לדוגמא, אורן ורחל התחתנו בשנת 2012 אך לא נרשמו במשרד הפנים כנשואים ורחל לא שינתה את שם משפחתה, זאת על מנת לסייע לאורן להונות את נושיו.
כתב האישום מייחס לשלושה, כל אחד על פי חלקו, ביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה, ניסיון קבלת דבר במרמה, עבירות מס והלבנת הון.