מרכז הליכוד לא התכנס להצביע על ההצעה ל"תמיכה ברפורמה המשפטית", זאת למרות ש"פורום דרור" בליכוד גייס בשבועות האחרונים כ-850 חתימות של חברי מרכז שמחייב את כינוס המרכז.
בעתירה שהוגשה לפני כחודש לבית הדין של הליכוד, דרשו חברי פורום דרור להעלות הצעת החלטה לתמיכה ברפורמה בכינוס מרכז הליכוד. "נאספו כ-850 חתימות של חברי מרכז, המהווים מעל 20% מחברי המרכז. דרישה זו מחייבת כינוס מרכז הליכוד לדיון והצבעה בהצעת החלטה בתוך 30 יום, שפקעו ביום חמישי האחרון". למרות זאת, נטען כי הגורמים "לא הודיעו על כינוס מרכז בנושא הדרישה ולא ניתנה אף הוראה לארגון לזמן כינוס כזה. לאור זאת, דרשו חברי הפורום "לכנס השבוע את בית הדין לדיון בעתירה ולקבוע מועד עבור כינוס מרכז הליכוד לדיון".
בעקבות כך, קבע בית הדין דיון על כינוס המרכז ליום חמישי האחרון, תוך שהוא מכיר בכך שמנגנון הליכוד לא עומד בדרישת חוקת הליכוד לכנס את המרכז במועד הנקוב. אולם, בהודעה נוספת עדכנו כי לבקשת המשיבים בעתירה, הסכימו העותרים לדחות את הדיון בשבועיים, שבמהלך תקופת זמן זו ינסו הצדדים להגיע להסכמות ביניהם וכי בית הדין מאמץ את ההסכמה. על ההודעה במייל שנשלח למעורבים, מכותב דוד שרן, יועצו הפוליטי של ראש הממשלה נתניהו.
פורום דרור בליכוד דורש לכנס את מרכז הליכוד כדי להצביע על הצעת החלטה בנוסח הבא: "א. מרכז הליכוד מחזק את ידיהם של ראש הממשלה ושל שר המשפטים במאמציהם להשגת הסכמה רחבה על הרפורמה המשפטית, וזאת מבלי לוותר על עיקרון היסוד: העם זכאי לבחור את שופטיו. ב. במידה והסכמה כזאת לא תושג, המרכז קורא למפלגת הליכוד וכל נציגיה לתת את ידם, ולקבוע בקריאה שנייה ושלישית את תיקון הוועדה למינוי שופטים ללא מורא".
במקביל להחתמה של חברי המרכז, בפורום צירפו ליוזמה גם מספר חברי כנסת שדורשים את קידום הרפורמה. ביניהם אריאל קלנר, עמית הלוי, דן אילוז וטלי גוטליב וקבוצות נוספות מהליכוד, כמו "הליכוד שלי" – בראשות יוסי דגן ו"מלוכדים" – קבוצה אידיאולוגית בראשות שבח שטרן ויהונתן טל. בנוסף, הצטרפו ליוזמה ראשי מועצות מהליכוד וראשי סניפים מרחבי הארץ: ראש המועצה האזורית גוש עציון שלמה נאמן, ראש מועצת קרני שומרון יגאל להב, יו"ר סניף בני ברק אוריאל בוכריץ ויו"ר סניף הוד השרון ראובן נהרי.
בישיבת ראשי הקואליציה שהתכנסה הבוקר הוחלט כי ירוכך הנוסח של צמצום עילת הסבירות שמקודם בוועדת חוקה, כך שהיא לא תוחל על ראשי רשויות מקומיות ותסתפק בנבחרי ציבורי.
אתמול כתב שר המשפטים יריב לוין כי "התיקון בעילת הסבירות מבקש לקבוע שבית המשפט יוכל לבחון החלטות שמתקבלות ברוב דמוקרטי רק על סמך השאלה האם ההחלטות עומדות במבחן החוק ולפי בחינת תהליך בו הן התקבלו – כפי שמקובל בכל המידנות המערביות והדמוקרטיות. בית המשפט יוכל לפסוח החלטה שהתקבלה בהליך פסול בניגוד לנהלים או בניגוד לחוק אך לא יוכל לפסול החלטות ממשלה רק משום שהיא נוגדת את תפיסת העולם של השופט".