החוק השנוי במחלוקת הגורס כי יושב ראש ועדה ממונה יוכל להתמודד בבחירות לרשויות המקומיות, אושר הלילה (ד') במליאת הכנסת. שינוי החוק סולל את דרכו של בועז יוסף להתמודד על ראשות העיר טבריה. 43 הצביעו בעד, 32 נגד.
הצעת החוק של ח"כ עמית הלוי קובעת כי יושב ראש ועדה ממונה יהיה זכאי להיכלל ברשימת המועמדים ולהיבחר כראש הרשות בבחירות שייערכו באותה רשות מקומית לראשונה לאחר מינויו. התיקון יחול גם במועצות האזוריות. למרות זאת, נקבע כי תחול על ראש הוועדה הממונה תקופת צינון של שלושה חודשים.
החוק מחזיר למעשה את הנוהג שהיה קיים עד שנת 2008, מאז נכנס לתוקפו החוק שאסר על יושב ראש הוועדה הממונה להתמודד בבחירות שייערכו באותה רשות מקומית לראשונה לאחר מינויו בחשד לניגוד עניינים, בשל טובות ותקציבים שמעוברים לעיר במהלך תקפות ההבראה אותם יכול לנצל יו"ר הוועדה הממונה על פני מתמודדים אחרים.
ח"כ טלי גוטליב שהביעה בפומבי את התנגדותה לחוק נעדרה מההצבעה, וכמוה ח"כים רבים אחרים מהקואליציה – בהם ח"כ עמית הלוי שהגיש וקידם את ההצעה – לצד רבים מהאופוזיציה שניהלו מאבק נגדה.
ח"כ זאב אלקין אמר טרם אישור הצעת החוק: "יש פה הצעת חוק פרסונלית רטרואקטיבית, הרבה אנשים שיצביעו לה לא מאמינים בה. יש לכם רוב ואתם תאשרו, ואני מקווה שבית המשפט יבטל את החקיקה. קודם מעבירים חקיקה שהייעוץ המשפטי של הוועדה אמר שזאת הצעת חוק שמעלה קושי משמעותי, מצפצפים פה על הייעוץ המשפטי ואח"כ יגידו שבית המשפט מתערב לכנסת בענייני חקיקה".
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר אמר לאחר אישור הצעת החוק בוועדה כי "העיר טבריה עברה בשנים האחרונות טלטלות רבות. התושבים בעיר מבקשים לראות את העיר עולה ומתייצבת על דרך המלך וצריך לתת להם לבחור באופן חופשי את הטוב ביותר מבחינתם. במהלך החקיקה נשקלו כל הצדדים בנושא, נשמעו בקשב רב כלל העמדות של בעד ונגד, כשחברי הוועדה החליטו בסופם של הדיונים לאשר את החוק לקריאה שנייה ושלישית".
בתגובה לאישור החוק בכנסת, התנועה לאיכות השלטון עתרה הבוקר לבג"ץ. התנועה טוענת בעתירתה כי התיקון לחוק, אשר נחקק בחפזה, הוא בבחינת "ההגדרה המילונית" לחקיקה אשר מנוגדת לעקרונות בסיס של חקיקה במדינה דמוקרטית. לטענת התנועה מדובר בחקיקה פרסונלית שמטרתה הטבה עם אדם אחד שטרם מועד התיקון לא יכול היה להתמודד לבחירות, ומשכך, הכתם הפרסונלי המובהק שדבק בתיקון מחייב את בטלותו.
בנוסף, התנועה לאיכות השלטון טוענת כי החקיקה "משנה את כללי המשחק תוך כדי משחק, בניגוד גמור לפסיקה ענפה בעניין. לחילופין, ניתן לראות בתיקון לחוק כחקיקה רטרוספקטיבית, אשר נחקקה בניגוד לעיקרון העל בחקיקה לפיו על החקיקה להיות צופה פני עתיד וכי ניתן לראות בכך פגיעה בזכות לבחור ולהיבחר של המועמדים האחרים בבחירות".
עו"ד תומר נאור, ראש האגף המשפטי בתנועה לאיכות השלטון אמר כי "צחנה כבדה של שחיתות ציבורית והפרת כל נורמה ציבורית מרחפות מעל התיקון לחוק הזה. הכנסת הצביעה הלילה בעד שחיתות, ונגד מנהל תקין, והדבר ברור לכל מי שעיניו בראשו. לאזרחי ישראל מגיעה ממשלה שתתעסק בחיים עצמם- ביוקר המחיה המכביד, בביטחון האישי המתפוגג ולא בחקיקה פרסונלית שנועדה להיטיב עם מקורבים. אנו נילחם נגד החוק המושחת הז ומקווים שיתנדף מספר החוקים של מדינת ישראל באותה המהירות בה נכנס אליו".