"כאן ועכשיו – למען הדורות הבאים" – זהו שמה של מפלגת השמאל החדשה שהקים השבוע סגן הרמטכ"ל לשעבר גולן. סגן שרת הכלכלה לשעבר, שהיה חבר במרצ, מתכוון להתמודד במפלגה החדשה בבחירות הבאות, והוא מקיים לאחרונה חוגי בית וכנסים כדי לגייס תומכים ופעילים. גולן מתכוון לנצל את מחאת השמאל נגד הרפורמה המשפטית כדי לקדם את מפלגתו.
במודעה שפרסמה חוג בית שנערך בכרמי יוסף, נכתב ש"בצד המחאה הציבורית הכל כך מיוחדת וחשובה של אזרחי ישראל בימים אלו, חובה עליונה היא להקים ולחזק ארגון פוליטי ערכי שייאבק לבסס את הערכים הציוניים, הליברליים והיהודיים של מגילת העצמאות בישראל של המאה ה־21".
מטרותיה של מפלגת "כאן ועכשיו" הן "קידום, עידוד, תמיכה, הקמה וניהול של יוזמות חינוכיות לקידום ציונות, ליברליזם, דמוקרטיה, שוויון, פרוגרסיביות ופלורליסטיות לאור ערכי מגילת העצמאות", כך נכתב.
גולן אינו איש השמאל היחיד שרוכב על המחאה נגד הרפורמה לצורך קידום פוליטי. לאחרונה הקים היועץ האסטרטגי רונן צור את תנועת "דגל ישראל", שמארגנת כנסים וחוגי בית לפעילי המחאה. בחודש האחרון הופיע צור בצהלה, בקיבוץ בית אורן, בנווה ירק ובהרצליה. צור כותב שמטרת התנועה היא להגיע "מקפלן לקלפי", ורומז בכך לכוונה פוליטית: "כדי שגוש הדגל ינצח הוא חייב להתאחד למפלגת שלטון דמוקרטית, ציונית, מחויבת ברוח ערכי מגילת העצמאות ובראשה מנהיגות חזקה, קרת רוח ומנצחת".

אכן, זהו עוד נדבך של המחאה – ניסיון לתרגם אותה להצבעה בבחירות לכנסת הבאה. התסיסה הפוליטית מקבלת את ההשראה מבוגרי המחאה החברתית של 2011, הח"כים לשעבר סתיו שפיר ואיציק שמולי, שפצחו בקריירה פרלמנטרית לאחר המחאה.
גם מפלגות קיימות משתמשות במשבר הפוליטי כדי לגייס תמיכה: מפלגת תקווה חדשה בראשות גדעון סער, שהתמודדה בבחירות הקודמות עם כחול לבן של בני גנץ ברשימה המאוחדת "המחנה הממלכתי", שינתה את שמה לאחרונה מ"תקווה חדשה אחדות לישראל", ל"תקווה חדשה הימין הממלכתי". במערכת הפוליטית מעריכים שסער חותר בכך להיפרדות מגנץ בבחירות הבאות.