היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה צפויים להשתתף היום (א') בישיבת הממשלה שתעסוק במדיניות מערכת אכיפת החוק "באשר לאיומים ופגיעה בנבחרי ציבור, קריאות למרי אזרחי ואי-ציות לחוק, חסימת כבישים ושביתות בלתי-חוקיות". אולם, עוד לפני שהגיעה לדיון הבהירה היועמ"שית בהרב מיארה כי היא איננה רואה לנכון למסור לממשלה פרטים ספציפיים אודות האכיפה, בטענה שנתניהו ושריו נמצאים בניגוד עניינים.
״מערכת אכיפת החוק מחויבת להפעיל את הסמכויות שנמסרו לה בדין, באופן מקצועי ועצמאי. עצמאות זו מהווה ערובה מרכזית לשמירת זכויות האדם. דווקא בעת מחאה נגד מדיניות הממשלה ושריה, על הממשלה להקפיד הקפדה יתרה להימנע מפעולות שיש בהן כדי להתפרש כניסיון להשפיע באופן לא לגיטימי על שיקול הדעת המקצועי של גורמי אכיפת החוק״, כתבה היועצת למזכיר הממשלה.

בעקבות המכתב שיגר ליועצת השר יצחק וסרלאוף מכתב מפורט, בו הוא תוקף בחריפות את עמדתה, ואף מאיים בנקיטת צעדים משפטיים. בין היתר רמז וסרלאוף במכתב כי גם היועצת עצמה מצויה בניגוד עניינים חריף, "טענת כי לכאורה הממשלה מצויה בניגוד עניינים בשל היות המחאה מופנית כנגדה. קביעה מצדך לפיה בעיתוי הנוכחי מעורבות מוסדית ו'עניין אישי' בנושאי ההפגנות משבשת את שיקול הדעת ומעוררת קושי רב – גובלת באבסורד ובניתוק".
בין הטענות במכתב ציין וסרלאוף את אוזלת היד בהגשת כתבי אישום, הן מצד הפרקליטות והן מצד התביעה המשטרתית. בהקשר זה ציין השר, כי מתוך ארבעה כתבי אישום בלבד אשר הוגשו נגד מפרי חוק במחאות הנרחבות נגד הרפורמה, 3 מכוונים נגד מי שפגעו במוחים. כתב אישום אחד בלבד הוגש עד היום נגד מי שהשתתף במחאות. זאת, על אף שבמהלכן בוצעו עבירות רבות מספור על החוק.

בחתימת פנייתו דרש השר "פעם נוספת ואחרונה" מהייעוץ המשפטי לממשלה להשיב לו באופן מיידי אודות הכוונה לתקן את מחדלי האכיפה השיטתיים והמדיניות המשפטית. "בלא תשובה הולמת מעין זו, אאלץ – בצער ובמבוכה – לבחון אפיקי פעולה חלופיים", סיים את מכתבו.