היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ומפכ"ל המשטרה קובי שבתאי התייצבו הבוקר (א') בישיבת הממשלה לטובת הדיון הרגיש עם השרים על המחאות נגד הרפורמה המשפטית. ראש הממשלה נתניהו הבהיר, חרף התנגדות ראשי מערכת אכיפת החוק: "במדינה דמוקרטית לא ייתכן מצב שבו יש מדיניות אכיפה אחת כלפי ציבור מסוים, ומדיניות אכיפה שנייה כלפי ציבור אחר".

בפתח ישיבת הממשלה אמר ראש הממשלה כי "הזכות להפגין במסגרת החוק היא זכות מקודשת. לכל אדם ולכל ציבור, ואנחנו מגנים בתוקף כל אלימות כלפי מפגינים מצד זה או אחר. הזכות הזאת שמורה הן למתנגדי הרפורמה והן לתומכיה. הממשלה לא מעלה על דעתה להגביל זכות זאת. אבל הממשלה כן מבקשת לקבל דיווח מהי מדיניות האכיפה ביחס להפרות החוק שפוגעות בזכויות היסוד של מיליוני אזרחים, ומתבצעות כמעט על בסיס יומי במהלך ההפגנות".
"ההפרות האלה מתבטאות בחסימת עורקי תחבורה ראשיים במדינה", המשיך נתניהו, "בשיבוש נמל התעופה, בקריאה לאי תשלום מסים, בהטרדת אישי ציבור וסביבתם, בקריאות להמרדה וסרבנות במטרה להשבית יחידות שלמות בצבא והפרות חוק בתחומים רבים אחרים". הוא הצדיק את קיום הדיון, חרף התנגדות היועמ"שית, ואמר כי "הציבור צריך לקבל מענה לשאלה: מהי מדיניות האכיפה והאם זוהי מדיניות אחידה? כי במדינה דמוקרטית לא ייתכן מצב שבו יש מדיניות אכיפה אחת כלפי ציבור מסוים, ומדיניות אכיפה שנייה כלפי ציבור אחר. לכולם ברור, אכיפה בררנית היא פגיעה אנושה בדמוקרטיה ופגיעה אנושה בשלטון החוק".

אחרי נתניהו, גם שרי הממשלה תקפו את היועמ"שית. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ביקש לקבל נתונים על מספר כתבי האישום שהוגשו נגד מפגינים שנעצרו בחצי שנה האחרונה במסגרת המחאה נגד הרפורמה המשפטית.
היועמ"שית העבירה ליואב תלם, סגן ראש אגף המודיעין והחקירות במשטרה, את הנתונים – והוא סיפר על 6 כתבי אישום שהוגשו מתוך 572 עצורים, כולם רק על תקיפות שוטרים. השרים בן גביר ולוין הקשו ושאלו: "כמה נחקרו בחשד לקשירת קשר לפשע על ארגון התפרעויות?" יואב תלם השיב: "אף אחד". השר בן גביר קרא בתגובה: "פשוט בושה. אין אכיפה".

בהמשך שאל בן גביר לגבי כתבי אישום שהוגשו בנוגע לסרבנות. תלם ענה: "לגבי סרבנות, אני לא יכול להתייחס לתיקים ספציפיים". נתניהו התערב ואמר לו: "סליחה, אני אחראי על ביטחון המדינה; כשבאים להסית וגורמים למפכ"ל להזיז שוטרים מפעילות מבצעית או קריאה לסגור יחידות חיוניות בצבא או עידוד סרבנות בצה"ל – זה לא בנתונים?".
פרקליט המדינה עמית איסמן התערב וענה: "בפסק דין וולפא, אדם הסית מדינה בעד סרבנות וזוכה". בן גביר אמר לו:
"בית המשפט קבע שאין לוולפא השפעה כי אין לו מעמד, כאן מדובר במי שהיה ראש ממשלה או רמטכ"ל". איסמן ענה: "כל מקרה דנים לגופו". נתניהו הגיב: "איתמר צודק, זה לא אותו מקרה. מה זה עושה לכוח ההרתעה והשבתה של חיל האוויר. המקרה שלנו פוגע בביטחון המדינה".

גם המפכ"ל קובי שבתאי דיבר בישיבת הממשלה. הוא אמר כי יש הנחיות ברורות להפגנות מול בתי ועובדי נבחרי ציבור. השרה גלית דיסטל-אטבריאן ביקשה ממנו: "תסביר לי למה בנט יותר טוב ממני, היו מולו מגבלות מאוד ברורות". המפכ"ל ענה כי "ההנחיות הן להרחיק עד כמה שניתן ולקבוע כללים לגבי הרעש והדציבלים". השרה עידית סילמן שחוותה בשנתיים האחרונות הפגנות מול ביתה באופן תדיר, אמרה לשבתאי: "אתה יכול וצריך לאכוף רעש 300 מטר ביום וקילומטר בלילה".
שרת התחבורה מירי רגב תקפה את ההפגנות בנתב"ג: "שדה התעופה בן גוריון הוא לא שטח ציבורי, הוא איזור ביטחוני חשוב עבור מדינת ישראל. לא אקבל בשום פנים באופן פגיעה בשדה ובשגרת התעופה של ישראל ו/או מניעת טיסות ו/או חסימות כאלה ואחרות". רגב ביקשה להפסיק "את האכיפה הבררנית, את הפוליטיקה והדעות האישיות יש להשאיר מחוץ לשיקולים".
מנגד, ח״כ זאב אלקין הגיב לדיון השרים על ההפגנות, "לא על המצב הביטחוני, לא על השתוללות הפשיעה, לא על יוקר המחיה, אלא על עצמם. אני לא חסיד של הפגנות מול בתים של פוליטיקאים, משפחה לא אמורה לשלם את המחיר. אבל כמה מהם הרימו את קולם בקדנציה הקודמת כשאיימו על הבת שלי בת ה-5? צביעות – קווים לדמותה".

שר המשפטים יריב לוין הקריא פרוטוקולים של מדיניות היועמ"ש מתקופת ההתנתקות לגבי חסימות כבישים ועוד. בתגובה קראה רגב לפטר את בהרב מיארה, ונתניהו היסה אותה. "אם היועמ"שית תומכת ומאפשרת את הפרת הסדר הציבורי, בניגוד לעמדות העליון והיועמ"שים בעבר", אמרה רגב, "אז מה תפקידם של נבחרי הציבור? מה תפקיד הממשלה? אם היועמ"שית מחליטה הכל אבל לא מסוגלת לעזור לממשלה לתפקד, אז אולי צריך לפטר אותה".
לאחר מכן לוין התחיל להקריא מכתב שקיבלו שרי הממשלה מהיועמ"שית ב-6 ביולי. "אני חייב להגיד שבהתחלה רציתי לרוץ לרה״מ ולהגיד לו שחייבים לבטל את הדיון הזה" אמר לוין, "אבל אז נזכרתי במה שגברתי עשתה עד היום, תוך ניצול מעמדה. גברתי מנעה עד היום הפצת תזכיר חוק של הרפורמה ומנעה קידום מדיניות של הממשלה כי זה לא מוצא חן בעיניה. אני נזכר שגברתי נשאה נאום נגד הרפורמה. אני שואל את גברתי, האם זה לא מעורר קושי?".
בהרה מיארה ענתה לשאלתו של לוין: "חוות הדעת הן מקצועיות". "בוודאי, תמיד", הגיב לוין בציניות. היועמ"שית ענתה: "הן הוגשו תוך מסגרת הזמנים שהשר ביקש". "לא ביקשתי חוות דעת", השיב לוין, "ביקשתי תזכיר. האם את לא נמצאת בניגוד עניינים? אנחנו מבקשים לקבל מידע והבהרות על מנת לשקף אותם בפני כלל אזרחי ישראל. האם לא היה נכון לא לקחת צד בעניין הזה? איך הדבר הזה נראה? האם זה לא מעורר קושי רב ואי נוחות רבה?".

השאלה השניה של לוין ליועמ"שית עסקה בתכנית ההתנתקות. "אולי אני טועה, אני תופס את תפקידך כלתת ייעוץ לממשלה", אמר לוין. "קודם כל, כאשר גברתי כתבה גם את המכתב הזה, גם בישיבת ההכנה שהתקיימה, אני תמה – האם לא היה נכון להסב את תשומת ליבנו שזו לא פעם ראשונה שהתקיים בממשלה דיון כזה? היה דיון כזה בתקופת ההתנתקות. שם קיבלו החלטות בדיון הזה". לוין הקריא אלו החלטות התקבלו ב-2005: "יוקם במשרד המשפטים צוות שיעסוק בהפרות חוק במסגרת המאבק נגד תוכנית ההתנתקות. בראש היחידה יעמוד משנה ליועמ״ש לתפקידים מיוחדים", ציטט לוין והדגיש: "שימו לב, הם ייזמו במקרים הראויים חקירות נגד אירועי הסתה לאלימות".
"חובתכם להודיע לציבור בכתב", אמר לוין בציניות, "כדי שכולם ידעו – כל עוד חוסמים את איילון רק פעם בשבוע, וכל עוד זה רק לשלוש שעות, זה בסדר. וכל עוד מותחים קונצטרינות על הכביש רק לשעתיים, זה בסדר". לוין סיכם את דבריו ואמר: "אני רוצה בסיום רק לומר דבר אחד – תעשו מה שאתם מבינים. אבל אנחנו מבקשים אותו בכתב, מה כן ומה לא. לשוטרים מותר לדעת, שכל עם ישראל ידע, כי אני אומר לכם בגילוי לב, שהרעיון הזה להפוך את איילון למגרש פרטי, לא רע".

לקראת הדיון בישיבת הממשלה, הדפיסה מזכירות הממשלה את מכתבו של השר יצחק וסרלאוף לכל השרים עם נימוקים וטענות כבדות משקל שהעלה נגד האכיפה הבררנית, נושא שיעמוד במרכז הדיון. "האכיפה הבררנית זועקת לשמיים והיא מיטוט שלטון החוק וריסוק אמון הציבור במערכות האכיפה. בדיון בממשלה אציג את הטענות כבדות המשקל נגד האכיפה הבררנית של הפרקליטות", אמר וסרלאוף. "הגיע הזמן שהיועצת המשפטית לממשלה תשים בצד את האג’נדה הפוליטית שלה ותפסיק עם אכיפה בררנית", הוסיפה השרה מירי רגב.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע שיחרים את הדיון. "הזמן שלי יקר מידי מכדי לבזבז אותו על דיוני סרק חסרי תוחלת", הוא כתב. "היועמ"שית בניגוד עניינים מוחלט. המפגינים מפגינים למענה ולמען שימור הכוח המשחית שהיא וחבריה למערכת המשפט צברו לאורך השנים. במקום לבזבז זמן על שיח חירשים הקואליציה צריכה פשוט לחוקק. זו התשובה הטובה ביותר להתנהלות היועמ"שית".