הבוקר (א') נערך דיון ראשון בכנסת של חברי ועדת המשנה לתוכניות הלימודים במזרח ירושלים והפיקוח עליהן/ את דיוניה פתחה הוועדה, בראשות ח"כ עמית הלוי, עם סקירה באשר לתכניות הלימודים הנלמדות במזרח ירושלים.
הלוי אמר בסקירתו כי "20,000 תלמידים במזרח ירושלים לומדים על פי תוכנית לימודים של הרשות הפלסטינית, וזאת לא תכנית משווייץ. בלתי מתקבל על הדעת ש- 20,000 תלמידים מחונכים להסתה בתוך מדינת ישראל ואין עליהם כלל פיקוח. זה צריך להשתנות. אנחנו מממנים את המורים שבלי בושה קוראים לטרור ולרצח. זה צריך להיפסק".

מנהלת האגף לחינוך ערבי בעיריית ירושלים לארה מובריכי השתתפה בדיון ואמרה כי "במזרח ירושלים לומדים 120,000 תלמידים, כש-20,000 מהם לומדים במוסדות פרטיים כמו אלה של אונר"א, ואין להם כל קשר לממסד הישראלי. אני אפילו לא יודעת לומר איפה הם ממוקמים. ישנם 55,000 תלמידים שלומדים במוסדות הרשמיים, עם תכנית הלימודים הישראלית, תחת פיקוח של המדינה. 60% מהם ממשיכים ללימודים באוניברסיטה העברית ובמכללות הדסה ועזריאלי. כיום יש יותר ויותר תלמידים שרוצים להירשם לבתי הספר עם התכנית הישראלית אבל יש חוסר פיזי במבנים. השטח צמא ומוכן".
העדות המשמעותית ביותר בוועדה הייתה של ע', תושב מזרח ירושלים שלמד בבית ספר בשכונתו. ע' דיבר בוועדה, כשהוא עוטה מסיכה על פניו מחשש לחייו, וסיפר כי "למדתי בבי"ס במזרח ירושלים, ששייך לתוכנית הפלסטינית. כשהתחלתי ללמוד, לא למדתי על מדינת ישראל. למדנו על הפלסטינים ושיש כיבוש. לא למדנו עברית, כי אמרו לנו שהכיבוש זמני ואין צורך. לימדו אותנו שצריך לשנוא את ישראל. מכיתה א' לומדים לשנוא יהודים. מגיל 10 לומדים שמי שהולך לרצוח יהודים – יקבל 72 בתולות. חלק מהמורים שלימדו אותי היו בעבר מחבלים בבתי כלא, חלק מהתלמידים שלמדו איתי – היום יושבים בכלא".
"בתקופתי לא למדנו עברית בכלל בבית הספר", המשיך ע'. "גם האחים הקטנים שלי, שלומדים בבי"ס ששייך לרשות הפלסטינית, עדיין לא לומדים עברית. כשהיו מלחמות ומבצעים צבאיים בעזה ובשטחים, היו סוגרים את הכיתות ולוקחים אותנו להפגין בחוץ ולזרוק אבנים בשטח מדינת ישראל". יו"ר הוועדה ח"כ הלוי התייחס לכיסוי שעטה על עצמו ע' ואמר: "זו חרפה עבורי שתלמיד לשעבר צריך להגיע לכאן כשהוא מכוסה ומוסתר. בושה גדולה בשבילנו. אנחנו כמדינה לוקחים בחשבון שלא ניתן להגן עליו".

נציג הייעוץ המשפטי במשרד החינוך לירון ספרד הסביר מדוע אין פיקוח על אותם מוסדות: "הנסיבות ההיסטוריות הובילו לכך שיש מוסדות חינוך שאין עליהם כל פיקוח. זאת סוגיה מדינית מוכרת וידועה ולא של משרד החינוך. זאת הדירקטיבה של כל ממשלות ישראל ולא של שר ספציפי כזה או אחר".
ח"כ יוסף עטאונה הגיב ואמר כי "כל הדיון הזה מיותר. באים להשתמש בתוכניות הלימוד כדי לשלוט ברגשות ובתודעה של עם אחר. צריך לשאול מה המקור לעוינות ולמעגל הדמים שקיים וזה הכיבוש שצריך להסתיים. שום שינוי בתכניות הלימודים לא יעוות את המציאות".
בשבוע שעבר התקיים דיון באותו הנושא בוועדת החינוך של הכנסת. נציגת משרד ראש הממשלה הביעה את עמדת שב"כ בנושא ואמרה כי בשירות לא רואים סיבה לבחון באופן גורף את כלל המורים המלמדים במגזר הערבי או במזרח ירושלים. לדבריה, "שירות הביטחון הכללי לא רואה באוכלוסיית עובדי ההוראה איום ולכן לא מבצעים מולם אבחון גורף. נקודת המוצא צריכה להיות הפוכה. לא נכון שיבוצע מולם אבחון גורף".