ביטן, אדלשטיין, דיכטר וגלנט. אלו חברי הליכוד שמתנגדי הרפורמה המשפטית מחדשים מולם את הלחץ, תוך קריאה מחודשת לעצור את החקיקה, להיכנס להידברות מיידית ולהגיע להסכמות רחבות. לפי שעה אף אחד מהשרים לא מתכוון להתנגד לחוק במליאת הכנסת.
בין הצעדים שננקטים מול הח"כים משמרות לכל אורך שעות היממה מול הבתים, הודעות לטלפון האישי והפגנות כלפי חברי הכנסת והשרים. ראש השב״כ לשעבר עמי איילון קרא לגלנט בהפגנה הלילית מול ביתו "בחרת בנאמנותך לביטחון ישראל על פני נאמנות לנתניהו ואנו מצפים שתעשה זאת שוב". שר הביטחון לשעבר יעלון החריף את הטון והזכיר את גלנט ודיכטר. "אני מתבייש בך יואב גלנט, מתבייש מאוד. צא משם כמה שיותר מהר, אני מכיר את אבי דיכטר שהיה פקודי – איך אתם לא מתביישים לעצור את נתניהו להוביל את המדינה לאבדון?"
מנכ"לית אנדורון מדיקל, רונית הרפז סימנה את הארבעה, וצייצה נגדם, "השבוע אין יותר משמעת קואליציונית. השבוע אתם מצביעים עצמאית. השבוע אתם בוחרים ללכת אחרי המצפון שלכם. השבוע אתם עושים את הדבר הנכון".
ההנחה אומרת כי הלחצים שהופעלו כלפיהם בסבב הקודם, והובילו להתבטאויות כנגד המשך קידום הרפורמה ועצירה לטובת הדברות, יכולים להשיג את אותה התוצאה כשהארבעה יידחקו לפינה. השר גלנט אמנם לא מתבטא בעניין, אך סביר להניח כי לאחר התחממות היחסים מול ראש הממשלה נתניהו, שהחלה לאחר פיטוריו, לא ינקוט בצעד דומה. רק הערב החליט הקבינט כי הוא "תומך פה אחד באמירתו של שר הביטחון שהקריאות לסרבנות פוגעות פגיעה קשה בביטחון ישראל, ושיש לגנותן ולפעול להותרת זרועות הביטחון מחוץ לשיח הפוליטי", לשון ההודעה.
בנוסף, עד כה הודיעו שר החקלאות אבי דיכטר וח"כ יולי אדלשטיין כי נתנו צ'אנס לשיחות ההדברות, ומשלא הצליחו אין סיבה שלא לחזור לקידום החקיקה. ביום חמישי האחרון כתב אדלשטיין בחשבון הפייסבוק שלו כי "כשאני רואה את חסימות הכבישים האלימות, קשה שלא לחשוב עליהן כעל מצור שנועד להכנעת העם. ליבי נחמץ ומתמלא דאגה לעתידנו לנוכח השנאה, הקיטוב והאלימות. יש לנו מדינה אחת, אלוקים אחד ואלפי שנות היסטוריה ללמוד מהן. אין משהו שאי אפשר לפתור בשיח פתוח ובריא, בטח כשהמטרה היא מדינת ישראל חזקה ובטוחה. ישראל מעל הכול".
בהודעה שקיבלו חברי הקואליציה מוקדם יותר, נאמר כי ביום שני המליאה תיפתח בשעה 16:00 באי אמון ולאחר מכן יעלה חוק עילת הסבירות בקריאה ראשונה. "הנוכחות חובה ולא יאושרו היעדרויות או קיזוזים. ביום שלישי תמשיך להיות מקודמת החקיקה לקראת קריאה שנייה ושלישית שתובא בשבועיים הקרובים, עד לסיום כנס הקיץ. ביום רביעי, המליאה תיפתח בשעה 11:00 בשאילתות ומיד לאחר מכן בחירת נציגי הכנסת לוועדות השיפוטיות (שופטים, דיינים, קאדים וקאדים מד׳הב), "הנוכחות חובה", צוין בהודעה.