בחודשים האחרונים פעילי שמאל מארגונים שונים, ובהם "לוחמים לשלום", "מסתכלים לכיבוש בעיניים" ו- "אמהות נגד אלימות" נוהגים להגיע ולהטריד חקלאים ובעלי חוות ביהודה ושומרון. לפני מספר חודשים הגיעו פעילים לחוות מתיישבים בבקעת הירדן, הרסו גדרות והשאירו נזק במקום כשלטענתם, הגדרות של המתיישבים פוגעים ברועי צאן פלסטיניים. הם לא התביישו בכך ואף העלו סרטונים וכתבות תחת הסלוגן "כאן הייתה גדר".
בסיוע ארגון בצלמו – הגישו החקלאים תלונות במשטרה וכן תביעה אזרחית על הנזק שנגרם. בבית המשפט הכחישו הנתבעים את המיוחס להם אך בסופו של דבר שופטת בית המשפט בירושלים הגברת קרן מילר הטילה עליהם לשלם למתיישבים פיצוי בסך עשרת אלפים שקלים.
בפסק הדין התייחסה השופטת לטענת ארגוני השמאל כי מדובר בבנייה לא חוקית ולכן לא ניתן לחייבם בפיצויים, ומתחה עליהם ביקורת חריפה ביותר: "אף אחד מפסקי הדין שהנתבעים הביאו לא עסק בנתבעים שעשו דין לעצמם ואכפו את הדין על דעת עצמם תוך גרימת נזק מכוון ובזדון לתובעים".
"קבלת טענת הנתבעים לדחיית התביעה פירושה מתן הכשר לכל מאן דהוא לאכוף בעצמו את הדין על כל אדם, אם מטעמים אידיאולוגים ואם מטעמים אחרים", ציינה השופטת. "הכשר כזה עלול ליצור אנרכיה, שעלולה להידרדר אף לאלימות ולפגיעה קשה בסדר החברתי ובשלטון החוק. לנתבעים עומדות שלל דרכי פעולה על מנת להביא לאכיפת הדין על ידי הגורמים המוסמכים לכך. עשיית דין עצמי באמצעות היזק בזדון לרכוש אינה אחת מדרכי הפעולה הלגיטימיות במדינה שומרת חוק".
עו"ד מיכאל ליטווק, היועץ המשפטי של ארגון "בצלמו" שייצג את החקלאים במשפט, מסר כי "יש מחיר לתג מחיר לאחר שמשטרת ישראל, הפרקליטות ורשם העמותות סרבו לפעול מול פורעי החוק, שלא רק שרמסו את החוק בריש גלי, אלא אף התגאו בכך מעל כל במה ציבורית, בחר בית המשפט לעשות מעט צדק עם החקלאים החלוצים. אני מברך על החלטת בית המשפט. בכוונתי לפנות שוב למשטרת ישראל לפרקליטות ולרשם העמותות עם פסיקת ביהמ"ש ולדרוש מהם למצות את הדין עם פורעי החוק הללו".