ארגון חזבאללה, בראשותו של חסן נסראללה, הצליח לגייס גם את ממשלת לבנון ללחימה. ירי הנ"ט מלבנון לעבר ישראל בשבוע שעבר היווה תקדים שסימן את הכוונה של חיזבאללה להתעקש על שליטה בדרום לבנון גם במחיר של עימות מול ישראל. לירי זה מצטרף גם עניין האוהלים הבלתי חוקיים שהקים חיזבאללה סמוך להר דב, המשמשים כעת את הארגון למלחמה על שליטה בשטח דרום לבנון.
בעיתון אלאח'באר הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה, נאמר שהירי שבוצע מלבנון מהווה המשך לעימות בגבולה הצפוני של ישראל עם חיזבאללה בחוות שבעא, שהחל בהצבת שני האוהלים על ידי ארגון הטרור הלבנוני בסמוך לגבול הישראלי המאוישים על ידי חמושים. בארגון הטרור לא הסתירו את הדרישה שלהם מהממשלה הלבנונית לפעול "למניעת הכיבוש הישראלי בחלק הלבנוני של העירה ע'ג'ר והממשלה כך נראה נענתה לדרישה בחיזבאללה טענו שישראל הקימה גדרות ולמעשה כבשה את הכפר בכללותו". גם מרכז עלמא לחקר אתגרי הביטחון בצפון, מעריך כי ארגון הטרור הלבנוני מנסה להגביר דרישות על רקע האוהל שהציב בכפר ע'ג'ר. "מבחינת לבנון וחזבאללה, המחלוקת לא מסתיימת בשטח הר דב"
ראש הממשלה הזמני נג'יב מיקאתי נפגש, בנוכחות שר החוץ עבדאללה בו-חביב, עם מפקד הכוחות הבינלאומיים הפועלים בדרום לבנון, הגנרל ארולדו לזארו. בו-חביב הודיע כי משלחת יוניפי"ל העבירה את הדרישה של הצד הישראלי להסיר את האוהל בסמוך להר דב ובהצהרה לאחר הפגישה, אמר כי "המצב הביטחוני בדרום נידון, הם העבירו לנו את הדרישה של הצד הישראלי להסיר את האוהל, ולכן התגובה שלנו הייתה שאנחנו רוצים שהם ייסוגו מצפון ע'ג'ר – הנחשב לשטח לבנון", דברי שר החוץ, שהוסיף: "מהצד שלנו רשמנו כ-18 הפרות גבולות ישראליות".

בסוף החודש ידונו שוב בחידוש המנדט של יוניפי"ל בשמירה על הגבול בין ישראל ללבנון. כוח בינלאומי זה הוצב מטעם האו"ם בדרום לבנון ב-1978 ככוח צבאי לשמירת שלום, כדי לוודא את נסיגת הכוחות הישראלים מלבנון. בעקבות מלחמת לבנון השנייה ב-2006 הורחב המנדט של יוניפי”ל בהחלטת מועבי"ט 1701 והוענקו לו גם סמכויות אכיפה. סמכויות אלו כוללות אפשרות למעצר של פעילי חזבאללה חמושים המאיימים עליו, או כאלו המבצעים פעילות דרומית לנהר הליטני, וכן לפעול נגד צה"ל אם הוא מפריע ביישום המנדט. שר החוץ הלבנוני אמר כי "מזכ"ל האו"ם יידון ב-20 ביולי בהארכת המנדט של יוניפי"ל. בכוונתי לשלוח משלחת לבנונית לניו יורק כדי להציג את עמדתה של לבנון בנושא"