ברקע המחאות ברחבי הארץ נגד הרפורמה המשפטית, התקיים היום (ג') בכנסת כנס מיוחד לרגל עשור להקמת החינוך הממלכתי-חרדי. את הכינוס הובילו חברי הכנסת משה "קינלי" טור-פז, שרן השכל ונעמה לזימי ממפלגות האופוזיציה, בשיתוף קרן ברל כצנלסון, אנשי חינוך ואקדמיה, נציגי ממשל והורים. לכנס לא הגיע אף חבר כנסת מהמפלגות החרדיות בפרט ומהקואליציה בכלל.
שי פירון, שיזם את הקמת הממ"ח ב-2014 בתור שר החינוך בממשלת הליכוד ויש עתיד, אמר בתחילת הכינוס כי, "הקמתי את החינוך הממלכתי-חרדי כדי לאפשר לכל ילד וילדה חרדים לשמר את אורחות חייהם, את תרבותם, את הדרך שבה הם רוצים שתתנהל מערכת החינוך שלהם ואת האקלים הסביבתי. אבל בה בעת לאפשר גם מצוינות לימודית תואמת צרכים ויעדים של המאה העשרים ואחת. הממ"ח הוקם לא רק כדי שיהיו לימודי ליבה שבה ילמדו מתמטיקה ואנגלית, אלא גם ללמוד אזרחות והיסטוריה, להיות מחובר להוויה ולמהות של מדינת ישראל.
"הקמתי את הממ״ח כדי שתהיה גם חצר ראויה וכדי שילדים ילמדו במבנים מוגנים שאפשר להיכנס אליהם. כדי שמורים יקבלו שכר הוגן וזכויות פנסיוניות. אסור להתפשר, חייב שיהיה חינוך ממלכתי חרדי בישראל. אנחנו צריכים לדרוש דרישה בלתי מתפשרת מראשי ערים שלא להיכנע ללחצים פוליטיים, ולאפשר להורים שמעוניינים לפתוח ממלכתי-חרדי באזור מגוריהם, לפתוח את בית הספר. פקידי האוצר צריכים להבין שגם אם הקצב הוא לא בדיוק כמו שהם תכננו, לטווח ארוך יש כאן משימה לאומית".

מיכל צ׳רנוביצקי, חוקרת בכירה בקרן ברל כצנלסון, שפרסמה מחקר מקיף על זרם הממלכתי חרדי וציינה מה הפעולות שעל המדינה לעשות כדי להביא להגדלת הזרם הוסיפה: "לממ"ח יש פוטנציאל לגדול ולהפוך להיות מסלול הלימודים המרכזי והעיקרי בחברה החרדית. אבל בשביל שזה יוכל להתממש, צריכה להתקבל החלטה ממשלתית לטווח ארוך שהחינוך הממלכתי-חרדי הוא ברירת המחדל לחינוך חרדי בגילי 3 עד סוף כיתה ח' – תפקיד שאותו תופסות היום רשתות החינוך החרדיות הפוליטיות".
צ׳רנוביצקי הוסיפה כי "יש לעגן בחקיקה של זכותם של ילדים חרדים לחינוך חרדי-ממלכתי, באופן שיחייב את הרשויות המקומיות ואת המדינה לספקו לכל ילד חרדי המעוניין בכך, באמצעות תיקון חוק חינוך ממלכתי. במקביל לזה יצטרכו לדאוג לתקציבי בינוי, מלגות להכשרת מורים, תוספת כוח אדם במשרד החינוך שיעסוק בהקמת ממ"חים, והקמת גנים ובתי ספר ממלכתיים חרדיים בכל הארץ באופן יזום על ידי המדינה. יש לבטל את הקלות היתר על החינוך החרדי הפרטי ולמנוע פתיחת בתי ספר חרדיים פרטיים שפוגעים ברישום לממ"ח".

איתמר קהא, יו"ר אגודת ידידי הממ"ח סיפר כי, "4% זה הנתון הקיים, אבל כמות הביקוש שהייתה לנו בשנה האחרונה להקמת מוסדות ממ"ח בכל הארץ, הגיעה ל-10%. ההצלחה של הממ"ח תלויה במנהלי חינוך ברשויות המקומיות. לצערנו לא בכל הארץ מנהלי החינוך מגויסים ומגייסים איתם את ראשי הרשויות".
"הטענה שכולם משלימים פערים אחר כך נכונה אולי לילד שלי, אבל יש לו חברים שלא יוכלו להשלים את הפערים גם עוד 20 שנה", אמרה ציפי לביא, פעילת ממ"ח מבני ברק וסיפרה כי "בבני ברק יש 30 הורים שיש להם ילדים שעולים לכיתה א'. הם שמעו שאחד הדברים הכי קריטיים זה שחרדים ילמדו לימודי ליבה ויוכלו לפרנס את עצמם. ואז הילדים שלהם מגיעים לכיתה א' ואין להם ממ"ח, לא מאפשרים לנו להקים ממ"ח בבני ברק. יש ראשי ערים סמוכות שלא מאפשרים לילדים מבני ברק לבוא ללמוד כל עוד הם רשומים בבני ברק. הורים מעבירים את הכתובת של הילדים שלהם רק כדי שיוכלו ללמוד לימודי ליבה. האינטרס שהילד שלי ילמד לימודי ליבה הוא לא אינטרס פרטי שלי. הוא אינטרס של כל המדינה, וכולם צריכים להילחם בשביל זה".
מנכ"ל המרכז הרעיוני בקרן ברל כצנלסון, רמי הוד אמר: "המדיניות של הממשלה הנוכחית שמזרימה מיליארדי שקלים נוספים לאותם מוסדות פרטיים – תוביל להשלכות הרסניות על מדינת ישראל. בממשלת השינוי הוחמצה הזדמנות היסטורית לחוקק את חוק הממ״ח ולאפשר לכל הורה חרדי שרוצה בכך לשלוח את ילדיו לבתי ספר שמלמדים לימודי ליבה ולימודי קודש והופכים את המדינה עצמה את האחראית על החינוך, ללא מתווכים פוליטיים. בממשלות הבאות אסור לפספס שוב את ההזדמנות".

סגן יו"ר הכנסת ח"כ משה קינלי טור-פז: "מעולם לא היו תלמידים רבים כל כך בשבי של מנהיגות פוליטית קטנה וצרת אופקים כל כך. כמי שהוביל להקמה של מוסדות חינוך ממלכתי-חרדי בירושלים, מהם יצאו מאות בוגרים שהשתלבו בתעסוקה ובחברה, הממ"ח הוא הדרך היחידה לתת לילד חרדי את מלוא הזכויות והכלים לעולם המשתנה של המאה ה-21. כיום באשמת המפלגות החרדיות המונעות את התפתחות הדגם לומדים בו כ-4% בלבד מהתלמידים החרדים. השרים במשרד החינוך קיש וביטון מונעים בימים אלו ממש פתיחת בתי ספר ממלכתיים ומשמרים את כוחן של הרשתות הפוליטיות החרדיות. הגיע הזמן שהציבור החרדי יאמר את דברו וישים קץ לשלטון הקרנפים. אני מעלה מחדש לחקיקה את הקמת הזרם הממלכתי-חרדי כתיקון יסודי לחינוך החרדי היום וקורא למפלגות הקואליציה: תנו לילד החרדי את מה שמגיע לו. תנו לילד החרדי אפשרות לפרנס את עצמו בכבוד".
ח"כ נעמה לזימי ממפלגת העבודה ציינה כי "זו טרגדיה גדולה שישראל לא אימצה אליה באופן מלא את החובה לחינוך ממלכתי והפקירה את הציבור החרדי לחינוך שלא מאפשר לילדיהם הזדמנות שווה לפרנסה, תעסוקה, מימוש עצמי ובחירה. ברית פוליטית לא יכולה להיות על חשבון החובה של מדינה לאזרחיה. במבט על השעה הזו, אם היו מיישמים את מהפכת החינוך הממלכתי חרדי, הרבה מהקונפליקטים שאנו מתמודדים עימם כאומה היום היו נחסכים מאיתנו".

ח"כ שרן השכל (המחנה הממלכתי): "ישראל נמצאת בפני פתחו של משבר. כלכלי, חברתי, סוציאלי, חינוכי. בעתיד הקרוב, כ-50% מילדי החינוך החרדי, שאינם זוכים ללמוד לימודי אנגלית ומתמטיקה, יגיעו לגיל 18 ללא כלים וללא יכולות למימוש הפוטנציאל האדיר שטמון בהם. עתיד מדינת ישראל תלוי בגורלם של אותם תלמידים אלו".
עדינה בר שלום: "התורה אומרת לנו ובחרת בחיים, והחיים זה גם עבודה. התורה אומרת לנו חייב אדם ללמד את בנו אומנות, ואם לא לימדו שילמד את עצמו כדי שלא נצטרך לבריות. התורה היא תורת חיים ואין בה מילה אחת מיותרת. אין בה דבר אחד שפוגע בנו, בטוהר שלנו, ברצון שלנו ללמוד תורה וגם לפרנס את המשפחות שלנו. אם גבירי החברה החרדית מביאים מורים פרטיים, זה לא אומר שזה חטא, זה לא אומר שזה רע. אבל למה שרק הם יקבלו?"