ועדת הבריאות של הכנסת אישרה היום (ד') פה אחד את הצעת החוק לפיה יוסדר העיסוק במקצוע פרמדיק. הצעת החוק קובעת בין היתר את התנאים לקבלת תעודת פרמדיק – לימודים והכשרה במוסד המוכר על ידי משרד הבריאות, ושל פרמדיק בכיר – תואר ראשון ברפואת חירום והכשרה מעשית.
בנוסף, הצעת החוק מבקשת להחריג את תפקיד הפרמדיק הצבאי לעניין דרישות ההשכלה ומוסיפה את המקצוע לרשימת המקצועות המוגדרים "מטפל" ובכלל זה איסור הפליה ושמירה על כבודו ופרטיותו של המטופל.
"אלה אנשים נפלאים, בעלי מסירות אינסופית בתנאים שהם לפעמים בלתי אפשריים", אמר יו"ר הוועדה ח"כ אוריאל בוסו (ש"ס). "חובתנו להסדיר את המקצוע בחקיקה באופן שיתמוך בפרמדיקים ובמי שחלילה יזדקק לטיפול על ידם. התקופה הזאת, בה לצערנו העוסקים ברפואת החירום נמצאים בעומס רב, היא הזמן לשים את המקצוע בראש סדר העדיפויות של מערכת הבריאות".
ח"כ אחמד טיבי (תע"ל) שנמנה על יוזמי הצעת החוק הוסיף כי "המקצוע הזה הוא שליחות של ממש. הטיפול והמגע עם המטופל מצילים חיים. היות והשוק פרוץ, הסדרת העיסוק במקצוע חשובה ומתבקשת". חברת הכנסת טטיאנה מזרסקי ציינה: "יש להרחיב עוד את סמכויות הפרמדיקים".
יו"ר ארגון הפרמדיקים דוד ילינק, קרא בדיון כי יש לקבוע בקריאה השנייה והשלישית סטנדרטים ופיקוח במקרים שבהם פרמדיקים צבאיים מטפלים באזרחים וסיפר כי 50 אחוזים מהפרמדיקים נוטשים את המקצוע במהלך השנים. מנהל מבצעים במד"א יצחק ליבוביץ' ציין בדיון: "אנחנו מכשירים כ-500 פרמדיקים מדי שנה, רובם בני 18 המתנדבים לשירות לאומי ושירות אזרחי".