הוועדה לביקורת המדינה בראשות מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מירב בן ארי קיימה היום (ד') דיון על הפיצוץ שהרעיד את העיר הרצליה לפני למעלה משבועיים. מהדיון עולה כי האירוע החריג התרחש בשטח בו שכן בעבר מפעל "תע"ש נוף ים" שהועבר לאחריות מנהל מקרקעי ישראל. בדיון עלה כי האירוע התרחש מפיצוץ של שלוש טונות חומר נפץ שהיו טמונות בשטח ולא פונו למרות סריקות ובדיקה לאיתור שאריות חומרי נפץ, ולמרות שלפני יותר מ-20 שנה תע"ש הודיעו שלא נותרו כל שאריות בשטח.
הדיון נערך ברקע דו"ח מבקר המדינה שעסק ב"אירועים סביבתיים המסכנים את האדם והסביבה". איתן דהן, מנהל חטיבה במשרד המבקר אמר בדיון כי מהביקורת עלה שבמתחם תע"ש מפוזרים אלפי חלקי תחמושת והם במצב של התפוררות וכי הייתה החלטת ממשלה על גיבוש תכנית לניקוי המתחם מהנפלים ב-2013 אך ההחלטה לא בוצעה. לדבריו, לפי המידע שבידי המשרד חלק מהתחמושת פונתה מהמתחם אך יודעים שהתהליך טרם הגיע לסופו.
לילך פדלון, ראש אגף חומרים מסוכנים במשרד להגנת הסביבה אמרה בדיון כי נכון לעכשיו יש חקירה משטרתית על הפיצוץ בהרצליה והמשרד הממשלתי ממתין לאישור המשטרתי כדי לעשות תחקיר בנושא. אבי חיים, ראש אגף שפכי תעשייה, דלקים וקרקעות מזוהמות במשרד להגנת הסביבה, הוסיף כי יש הערכה שמדובר בפיצוץ שנבע משלוש טונות של חומרי נפץ. "בתע"ש נוף ים היו בונקרים ובעקבות כך היא הביאה חברה מחו"ל לבצע סקירה והשטח נוקה משאריות. כשתע"ש עזבו את השטח נאמר שלא נשארו שאריות". מעיין פורת גנץ, מהייעוץ המשפטי של המשרד, ציינה כי האחריות לפינוי פסולת מכל סוג שתהיה זה על מי שהשליך את הפסולת וזה תע"ש.
איתן ארם, ראש חטיבה הגנה סביבתית ותשתיות במשרד הביטחון, טען כי על אף שמדובר בחברה העוסקת בפיתוח וייצור נשק, הם לא סבורים שזה באחריות המשרד, "תע"ש עומדת בפני עצמה באותה תקופה, היא לא הייתה יחידת סמך של משרד הביטחון. אני לא עוסק בזה בעמדה פרטנית ולא יכול להעביר את עמדת משרד הביטחון. נצר השרון היא חברה ממשלתית שאמורה לטפל בנושאים אלה".
רונית בן אדיבה, מנכ"לית חברת נצר השרון, פירטה בדיון כי בהליך הפרטת חברת תע"ש בדרך של הקמתה לחברה ממשלתית חדשה, הועברה אליה הפעילות העסקית ולימים מכרו אותה לאלביט, "חברת נצר השרון קיבלה את הטיפול בכל נושא חקר ושיקום קרקעות המים והריסת מבנים מזוהמים. המתחמים השונים ככל שלא הוחזרו למדינה, תע"ש תטפל בהם ותחזיר אותם למדינה, בין היתר יש שם את אתר נוף ים. תע"ש כבר בסוף שנות 2000 עשתה מספר פעולות להרס המבנים ושאריות חומרי נפץ ובשנת 2002 החזיר את הקרקע לרמ"י. יש שם גידור. היו כל מיני החלטות בית משפט מי אחראי לטיפול בזיהום באתר ונצר השרון היא לא אחראית לכך. בספטמבר 2016 כתוצאה מהקמת זרוע ביצועית שהייתה אמורה לטפל בזיהום בקרקעות המדינה, פנינו לרשות החברות וביקשנו לטפל בכך שיש שתי חברות שיושבות באותן מתחמים, והוחלט בצורה קטגורית שבכל המתחמים שאינם פעילים באותה עת, נצר השרון אינה אחראית לטיפול במזהמים, אלא החברה לשירותי איכות הסביבה, אותה רמ"י הפעילה כדי לטפל בקרקע".