לאחר ששוחררו אתמול (ד') כל החשודים בהפרת הסדר שנעצרו ב"יום השיבוש", השופטת הדס רוזנברג שיינרט, מבית המחוזי בלוד מתחה ביקורת על המשטרה שעצרה מפגינים לאחר שהציתו אבוקות והשליכו אותן על הכביש. על הגשר בצומת רעננה נעצרו שני מפגינים, חן יצחקי, יזם היי טק שנחשד בהשלכת אבוקת עשן לכביש, ואסף רוזנהיים, מפגין שנעצר עם אבוקה דולקת בידו. במשטרה הוחלט להשאיר אותם במעצר לאורך הלילה ולהביאם לפני שופט לדיון בהארכת מעצר למחרת.
עורך דינם, ניר אלפסה, פנה לבית משפט השלום וערער על החלטת הקצין שלא להביאם לבית משפט באותו יום. נציג המשטרה טען כי בסמכות המשטרה להחזיק חשודים במעצר יממה עד להבאתם לבית המשפט וכן טען למסוכנות שנובעת ממעשי החשודים. מנגד טען עו"ד אלפסה כי אם היו נעצרים עם אבוקות באצטדיון הם היו משתחררים מיד. השופטת חלד-רון דחתה את עמדת המשטרה וקבעה כי "עילת המעצר של מסוכנות אינה ברמה גבוה, זוהי הסתבכותם הראשונה בפלילים על רקע המחאה הציבורית".

אתמול הגישה המשטרה בקשה לבית המשפט המחוזי בלוד ודרשה להורות על מעצרם מחדש של השניים כדי לשים אותם "מאחורי סורג ובריח לצורך מיצוי החקירה". שופטת בית המשפט המחוזי, הדס רוזנברג שיינרט דחתה את עמדת המשטרה ואמרה "עסקינן במשיבים אנשים נורמטיביים נטולי עבר פלילי, כך שהתנהלותם דרך קבע איננה מצביעה על מסוכנותם. בחינה של מעשי המשיבים שבוצעו במסגרת של מחאה ציבורית איננה מלמדת אף היא על מסוכנות לשלום הציבור ברמה המצדיקה מעצר", עוד ציינה "אין לנתק את המעשים מהרקע לביצועם. חופש הביטוי הינו עקרון יסוד במדינה דמוקרטית, וממנו נגזרות זכות המחאה וזכות ההפגנה". ערר המשטרה נדחה והעצורים שוחררו.
ראוי לציין שלפני תחילת המחאות השבוע אמר מפכ"ל המשטרה דיון פנימי כי "משטרת ישראל פועלת בשוויוניות על פי שיקול דעת ובהתאם להתפתחויות, שיקול הדעת של המפקדים בשטח, ללא הבדלים או נהלים שונים בגזרות השונות, כולל חוסר סובלנות כלפי אלימות או פגיעה בגוף או לגבי פגיעה בשוטרים או בסמלי שלטון. על הדברים האלה אנחנו לא נעבור לסדר היום".
ראש אגף המבצעים, ניצב סיגל בר צבי, שהשתתפה גם היא בדיון, התייחסה לשימוש באמצעים לפיזור הפגנות ואמרה "מבחינת שימוש באמצעים, הדגשתי ואני אדגיש שוב צריך לשים לב למדרגים. מעבר ממדרג למדרג יהיה תוך הכרזה וסמכות".