בכינוס השדולה ליחסי ישראל ויהדות ארה"ב שהתקיים ביום רביעי בכנסת, הציגה קרן משפחת רודרמן מחקר שבוצע על ידי מכון המחקר Network Contagion Research Institute העוסק ב- "מטוטלת הקיטוב של האנטישמיות והאנטי-ציונות". המחקר, שניתח, על פי הנטען, מספר עצום של פרסומי טוויטר – כ-100 מיליון ציוצים, באמצעות אלגוריתמים שאיתרו מונחים הנחשבים כמונחי מפתח של אנטישמיות ואנטי ציונות, מצביע על עלייה ברורה של התבטאויות בעלות אופי אנטי ציוני ואנטישמי.
המחקר עוסק בהודעות שפורסמו לאורך שנתיים וחצי, בין תחילת ינואר 2020 ל-30 ביוני 2022, ומי שערכו אותו אומרים כי תחת שלטון רפובליקני בארה"ב, נרשמה עלייה בציוצים אנטישמיים (שנדגמו באמצעות מונחים כמו "שליטה עולמית", "סדר עולמי חדש"). ולעומת זאת כאשר המפלגה הדמוקרטית עלתה לשלטון בארה"ב, נרשמה עלייה בציוצים אנטי-ציונים המופנים כנגד מדינת ישראל.
עורכי המחקר מציינים כי בתחילת תקופת המחקר, התחוללה התפרצות מגפת הקורונה, אז נמצאה עלייה של למעלה מ-500 אחוז בשימוש בדימויים ומונחים אנטישמיים, בהשוואה לכמות השימוש בדימויים אלו בתקופה מקבילה בהמשך.
המחקר העלה עוד, כי ציוצים ובהם דימויים ומונחים הנוגעים להפרות זכויות אדם ("אפרטהייד", "קולוניאליסטי", "טיהור אתני"), מתייחסים לישראל פי 10 יותר מכל מדינה אחרת בעשירייה הראשונה של אלו המזוהות עם מונחים אלה בטוויטר, כולל מדינות דוגמת סין, איראן, רוסיה, קוריאה הצפונית ומדינות נוספות.
שירה רודרמן, מנכ"לית קרן משפחת רודרמן מסרה בתגובה למצאים כי "המחקר שיזמנו ובוצע על ידי מכון המחקר NCRI חושף את מידת ההשפעה העצומה שיש לרשתות החברתיות והיכולת שלהן להשפיע על השיח הציבורי. מחקר זה התמקד בשיח האנטישמי והאנטי-ציוני והנכיח את הקשר בין השיח ברשת להשפעתו בעולם האמתי. בנוסף, העובדה שישראל נמדדת באופן שונה משאר מדינות העולם ועל פי סטנדרטים בעלי מוסר כפול מצריכה מאיתנו להעלות את הנושא לסדר היום ולהתעקש על שינוי בזירה העולמית. סוגיה זו הינה חוצה גבולות פוליטיים והשקפות עולם וזו הזדמנות עבור נבחרי הציבור משני הצדדים לגנות ולהוקיע את התופעה כמקשה אחת ללא הבדל לכאן או לכאן".