אחרי הדיווחים והשמועות על מצבו הרפואי של ראש הממשלה, בבית החולים שיבא בתל השומר הבהירו היום (א') כי נתניהו אכן התייבש. בנוסף, לא אובחנה הפרעה כלשהי בקצב הלב, בניגוד לדיווחים בכלי התקשורת השונים, אך למרות זאת הוחלט להשתיל לו שבב לניטור קצב הלב כדי לזהות מקרים נוספים של חולשה אצל ראש הממשלה.
פרופ׳ ירון ארבל, קרדיולוג בכיר בבתי החולים "רפאל" ואיכילוב, בהם הוא גם מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי, מספר על הסיבה להליך אצל ראש הממשלה: "כשמישהו מגיע עם חולשה וחשד לאובדן הכרה ואנחנו לא מוצאים כלום, אז הרבה פעמים אנחנו עושים בדיקות ממושכות כדי להבין למה זה קורה. עד כמה שאני יודע, אז זה האירוע השני ואולי השלישי של ראש הממשלה שיש בו חשד לעילפון, אז בגלל שהתדירות משתנה וזה קורה פעם בכמה חודשים, אפשר להשתיל שבב מתחת לעור שעושה אק"ג כל הזמן ולתקופה של עד שלוש שנים. אם אתה מרגיש חולשה או באירוע של עילפון אז במצב כזה אפשר להסתכל מה השבב כתב ולזהות בעיית לב. זה אופייני לאנשים שהתלונות שלהם הן פעם בכמה חודשים ולא כל יום".

דיווחו שראש הממשלה התייבש, מה הקשר בין זה לבין פעילות בלב?
"בעיקרון כשאנחנו מתייבשים אז לחץ הדם יורד", מסביר פרופ' ארבל, "הדם נהיה סמיך וזה הרבה פעמים מקשה על איברי הגוף לתפקד. לא סתם אנחנו נהיים מאוד חלשים וזה יכול לפגוע בלב ובכליות".
מה קורה בהליך עצמו?
"מבחינת ההשתלה, מדובר בשבב בגודל של קופסת גפרורים קטנה ומשתילים אותה מתחת לעור בהליך עם הרדמה מקומית שאפשר לעשות במרפאה וזה לא כואב. אין כאן התאוששות ארוכה יותר מדי ואחרי שעה כבר אפשר להשתחרר הביתה".
"המכשיר עצמו מאוד קטן והוא מתחת לעור אז הוא לא מפריע", אומר מנהל המרכז למחקר קרדיווסקולרי ומדגיש: "אפשר לשחות ולעשות פעילות גופנית אין שום הגבלה, רק נותנים זמן לצלקת להתאחות ואחרי שבוע אין הגבלה על שום דבר".