דיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, פרופ' קרן אברהם, כתבה לסטודנטים שלא תהיה חובת נוכחות ביום ההתנגדות לרפורמה המשפטית בשבוע שעבר, "על מנת לתמוך בפעולות המחאה המתוכננות". לאור זאת, סטודנטים מימין ביקשו באופן דומה לצאת להפגנה בשבוע הבא בצומת קפלן בעד הרפורמה המשפטית, אך נענו על ידי רקטור האוניברסיטה כי "מתן תנאים מועדפים לתלמידים שפעילותם הציבורית מזדהה עם צד אחד כלשהו פסולה ואינה מקובלת עלינו".

במכתב רשמי לקראת יום המחאה נגד הרפורמה המשפטית שהתקיים בשבוע שעבר, פרופ' קרן אברהם כתבה כי "אנו נמצאים בימים מורכבים, שבמהלכם אנו נאבקים לשמור על יסודותיה הדמוקרטיים של המדינה ובכך גם על עתידנו, על זכויותינו לחיות כאן בכבוד, על החופש האקדמי ולהבטיח בריאות באופן שוויוני לכל אדם באשר הוא. על מנת לתמוך בפעולות המחאה המתוכננות ביום השלישי ה-11 ליולי, לא תהיה חובת נוכחות בבית הספר לרפואה, כולל בסבבים הקליניים".
במכתב ששלחו אל נשיא האוניברסיטה פרופ' אריאל פורת ורקטור האוניברסיטה פרופ' מרק שטייף, כתבו סטודנטים שתומכים ברפורמה המשפטית כי הם פונים "בדרישה לקבל את אותם התנאים בדיוק להשתתפות ב'הפגנת המיליון' ב-23.7 בקפלן, כפי שפורסם במכתב שנשלח מטעמכם בשבוע שעבר ובפעמים הקודמות. חופש הבעת הדעה, כפי שנכתב, חשוב מעין כמוהו לדמוקרטיה עצמה, ובכוחו להשפיע על עתיד המדינה. חשוב לציין כי, זכויות אלו אינן עומדות לרשות מחנה אחד אלא עומדות לרשות הכלל".
רקטור האוניברסיטה, פרופ׳ מרק שטייף סירב לכך וכתב בתגובה כי "חופש הבעת הדעה הוא אכן זכות בסיסית לתלמידי האוניברסיטה ולעובדיה, ואני מעודד אתכם להביע את דעתם ולהשתתף בפעילות ציבורית על פי הרעיונות שאתם מזדהים איתם. עם זאת, מדיניותה של האוניברסיטה, כפי שהיא באה לידי ביטוי, היא להציע מועדים מיוחדים לתלמידות ותלמידים שההגעה לבחינה נמנעת מהם בשל שיבושים שהם נחשפים אליהם בימי שיבוש מוכרזים. זוהי מדיניותנו ואין בה כל אפליה בין סטודנטים בהתאם לעמדתם הפוליטית". עוד הבהיר פרופ' שטייף, ברקע דברי דיקנית בית הספר לרפואה כי "מתן תנאים מועדפים לתלמידים שפעילותם הציבורית מזדהה עם צד אחד כלשהו – פסולה ואיננה מקובלת עלינו".

התגובה לא הייתה מקובלת על שולחי המכתב, שהשיבו בחריפות: "אנחנו נשוב לומר באופן ברור: אנחנו לא סטודנטים סוג ב׳, טעות בידכם. שלחנו הודעה נוספת לאוניברסיטה שמבהירה את עמדתנו ואנו מצפים ממנה לשינוי מדיניות בנושא".
זו אינה הפעם הראשונה שאירוע דומה מתרחש במסדרונות אוניברסיטת תל אביב. בשבוע שעבר, דיקן באוניברסיטה שלח מהמייל הרשמי של האוניברסיטה הזמנה לסטודנטים להצטרף למחאה נגד הרפורמה המשפטית וכן הביע תמיכה בחסימת נתיבי איילון. מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה אז כי "אכן מדובר בטעות בשיקול הדעת. האוניברסיטה מקפידה לא לערב תכנים בעד ונגד ההפגנות במיילים רשמיים של הנהלת האוניברסיטה".