ערבים שהורשעו בעבירות שונות על חלקם בפרעות שומר החומות ברחבי הארץ, ונידונו לעונשי 'עבודות שירות' – החלו ליישם את העונש במוסדות סיעודיים לצד חסרי ישע, וחלקם מעולם לא הגיעו לרצות את אותן העבודות.
על פי מעקב הקול היהודי, קטין אשר הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של נשיאה והובלת שני בקבוקי תבערה, וכן עבירה של הפרעה לשוטר, נידון לעונש מקל של 9 חודשי עבודות שירות וקנס כספי. את העבודות הוא היה אמור לבצע במרכז הרפואי לניאדו שבנתניה. אלא שמבדיקה מול בית החולים לניאדו עולה כי המורשע כלל לא הגיע למקום לביצוע העבודות.
מלאז נצאר, תושב קלאנסווה הורשע בהתפרעות אלימה בזמן שומר החומות, שכללה ירי, יידוי אבנים והבערת פריטים על הכביש. על פי כתב האישום שהוגש נגדו "הנאשם חבר לכ-40-50 מתפרעים אלימים, חלקם רעולי פנים, חלקם יורים מנשק אוטומטי, חלקם חוסמים את ציר התנועה וזורקים אבנים, מבעירים אש וחוסמים את הכיכר". נצאר נידון ל-45 ימי עבודות שירות בבית אבות סיעודי של רשת "בית אור בכפר סבא", אך על פי "הקול היהודי", בבית האבות אמרו כי אינם מכירים אותו כלל.
מארגון ערי ישראל נמסר: "הטיפול בעבירות לאומניות במישור הפלילי הרגיל מביא לתוצאות בלתי נסבלות. מפגעים שפעלו נגד מדינת ישראל בימיה הקשים, מרצים את עונשם בטיפול באוכלוסיות חסרות ישע. מערכת אכיפת החוק צריכה להפעיל היגיון בריא ולהטיל עונשים המרחיקים את המפגעים מהחברה. על מוסדות הרפואה והסיעוד להיות שומרי סף ולא לאפשר למורשעים על רקע לאומני לבוא בשעריהם".
משירות בתי הסוהר נמסר "בית המשפט הוא הגורם המוסמך לגזור עונש מאסר בעבודת שירות. יחידת ברקאי, מבצעת הליך בדיקת התאמה של מועמדים מול משטרת ישראל ו/או גורמי בטחון לבחינת מסוכנות, ולאחר מכן, נערך הליך של אבחון והשמה, עבור כל מועמד לריצוי עונש מאסר בעבודת שירות, בהתאם לנתונים אישיים שנבחנים, ובהתאם לצורכי המעסיק, אשר הינו מעסיק וולנטרי. מעבר לכך, לא נוכל לציין מפאת צנעת הפרט".