ההזמנה המיוחלת הגיעה: מלשכת ראש הממשלה נמסר כי בשיחת הטלפון בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הערב, הנשיא ביידן הזמין את נתניהו למפגש קרוב בארה"ב. ראש הממשלה נענה בחיוב להזמנה וסוכם כי הצוותים של ישראל וארה"ב יתאמו את פרטי המפגש.
נציין כי בספטמבר מתעתד נתניהו גם כך להמריא לעצרת האו"ם בניו-יורק, וייתכן כי הפגישה תתקיים אז.
מלשכת ראש הממשלה נמסר עוד כי ביידן ונתניהו קיימו הערב שיחה חמה וארוכה. על פי ההודעה, במוקד השיחה עמדו חיזוק הברית האיתנה בין המדינות; בלימת האיומים מצד איראן וגרורותיה והרחבת מעגל השלום האזורי; והמשך המאמצים לרגיעה ויציבות ביהודה ושומרון, כלומר המשך השיחות מול הפלסטינים שהתקיימו בעקבה ובשארם א-שייח.
עוד נמסר כי ראש הממשלה נתניהו עדכן את נשיא ארה"ב בנוגע לחוק שיתקבל בשבוע הבא בכנסת, ועל כוונתו לנסות לגבש במהלך פגרת הקיץ הסכמה ציבורית רחבה לגבי יתרת התהליך. הלילה ימריא נשיא המדינה יצחק הרצוג לנאום בפני שני בתי הקונגרס של ארה"ב לכבוד שנת ה-75 לישראל. עד לשיחה הערב בין ביידן ונתניהו, נדמה היה כי ההזמנה של הרצוג שהגיעה באוקטובר כאירוע סמלי באופיו, הפכה לאירוע מדיני מרכזי.
עד עתה נתניהו הסתפק בתקופת כהונת הממשלה הנוכחית בארבע נסיעות מדיניות לאירופה – שעילתן המרכזית הייתה ניסיון ליישר קו בנוגע לגרעין האיראני. מבחינת סביבת ראש הממשלה, זו הייתה גם העילה להפניית העורף המדינית-פומבית מצד וושינגטון. זה משתקף בתדרוך שנתן ביום חמישי נתניהו להרצוג לפני המראתו לבירת ארצות הברית. הדגש בו הושם על הצורך להבהיר בוושינגטון שישראל לא תסכים למדיניות "אין הפתעות" ביחס לאיראן. הבעיה היא איראן, העדיפו לומר בלשכת ראש הממשלה, ולא איזה חשש אמריקני מופרך ככל שיהיה כאילו ישראל עומדת, על פי טענות המפגינים כנגד הרפורמה, בפני איבוד ערכיה הדמוקרטיים.
השיחה הערב ממחישה כי שלושת הנושאים נמצאים על הפרק הם הכעס או החשש הישראלי מפני התקדמות אמריקנית לעבר הסכמות עם איראן, ביקורת אמריקנית על תהליכי החקיקה בישראל וכן חוסר שביעות רצון מצד ארה"ב מהמדיניות הישראלית ביהודה ושומרון.
נציין כי בפתח ישיבת הממשלה הבוקר, תיאר נתניהו בנוגע לאישור תכנית ממשלתית למלחמה בהרס העתיקות באתרי המורשת ביהודה ושומרון, כי "בכל פינה ביו"ש, אם אתה רק תוקע מעדר באדמה, אתה מגלה עדויות ארכיאולוגיות על השורשים העמוקים שלנו בארץ ישראל – אלה שורשינו, וזוהי ארצנו". בריאיון ל-CNN בשבוע שעבר, מיקד ביידן חלק ניכר מהביקורת שלו בישראל, בתכניות ההתיישבות שלה. לאחר המבצע בג'נין בשבוע שעבר, נענה כעת נתניהו בשיחה להמשך השיחות מול הפלסטינים בתיווך אמריקני, אך לפי דבריו בישיבת הממשלה, לא מתכוון לשנות מדיניות בנוגע להתיישבות.