ברקע המכתב שהוציאה היועצת המשפטית לממשלה על כללי המחאה, התכנסה היום (ג') הוועדה לביטחון לאומי לדיון על ההגבלות בהפגנות מול בתיהם של נבחרי ציבור. היו"ר הוועדה ח"כ צביקה פוגל סיפר על המפגינים נגד הרפורמה שמוחים נגדו כל שבת בבוקר. "המשטרה הגיעה עוד לפני המפגינים ונתנו להם להיות 13 מטר מהבית, העבירו אותם לצד השני של הכביש. המפגינים צריכים להיות במרחק 300 מטר מביתי כי זה מה שהבנתי מישיבת הממשלה שהיועמ"שית הייתה שם, אחרת למה שאצטרך להתעורר בכל שבת ולראות מפגינים מול הבית עם הנכדים שמבקרים אותי".
קצין המשטרה אורון שטח את הנתונים: "מתחילת המחאה בינואר יש לנו במחוז תל אביב 234 תיקים לבגירים, 10 תיקי נוער מתוכם 4 הופנו לטיפול לא פלילי. רוב העצורים הם המתנגדים להליך החקיקה ולא אלו שתומכים. אנחנו לא עושים בכלל הפרדה בין סוגי המוחים, השוטרים לא יעצרו מוחים שעמדו בכללים שהמשטרה נתנה, זה ייעשה כאשר אותם מוחים, לא חשוב מאיזה צד הם, לא יקשיבו להוראות השוטר בשטח".

הוא סיפר כי בתל אביב יש 33 נקודות של מחאות מול נבחרי ציבור. "מעבר לזה יש הפגנות במקומות מרכזיים אחרים ויש גם הפגנות שלא קשורות למחאה. מעבר לזה יש טיפול של השגרה השוטפת". 300 מטר זה דבר שקיים בחוק? הקשה פוגל, וקצין המשטרה השיב: "אני יודע שזה ההנחיות שאנחנו מורידים, 300 מטר מהבית של אישי ציבור. הייעוץ המשפטי בליווי הפיקוד עברו בכל נקודה ונקודה וקבעו במפה איפה צריכות להיות ההפגנות, כשבתוך המתחם יש כאלו שבעד ושנגד שלא ייווצר חיכוך". לגבי השאלה האם מותר להפגין בשבת, השיב כי הוא לא מכיר הבדלים בין המועדים.
עו"ד זהבה גור השיבה לקצין המשטרה: "כבר חודש מתקיימים הפגנות מול הבית של השר אופיר אקוניס, למה לא אוכפים אותה? כשאתה אומר "לכל מקום יש את התנאים שלו", זה לא נכון, התנאים האלו חלים בכל מקום, זה לא ששוטר מחליט לפי גחמות אישיות שלו, האכיפה צריכה להיות שוויונית. למה אתה אומר שלא צריך רישיון? המשטרה קבעה שמעל 50 איש צריך רישיון, למחאות האלו צריך אישור. אני חתמתי על תנאים דרקוניים באישור הפגנה מול הבית של הנשיאה חיות".
נצ"מ צחי שרעבי נציג המשרד לביטחון לאומי התייחס גם כן להגבלת המרחק. "יש אמנם את ה-300 מטר, זה תלוי טופוגרפיה, אין דין שווה בשני מקומות בתל אביב, יש הבדל בין 2 אנשים עם שלט לבין 100 אנשים, יש חשיבות להערכת מפקד בשטח ולשיקול דעתו".
צביקה פוגל סיכם את הדיון: "זה שאנחנו חברי כנסת לא אומר שדמנו הותר ושמישהו עוטף לי את הבית בנייר טואלט או מישהו מדליק אש זו חריגה שמישהו צריך לתת עליה את הדעת, יש גם גבולות לדבר הזה. זה בלתי נסבל".
במכתב שהעבירה היועמ"שית, באשר להפגנות בסמיכות לבתיהם של אישי ציבור, כתבה כי "מקום בו ההפגנה מתקיימת מול ביתו הפרטי של איש הציבור, כלומר עובד מדינה, עובד רשות מקומית, נבחר ציבור וכן גורם אחר שהוא בעל סמכות על פי דין, וזאת, בקשר לתפקידו הציבורי או להפעלת הסמכות, קיים חשש כי ההפגנה לא נועדה אך להגשים את חופש הביטוי והדעה ולהפיץ השקפות ודעות ולהשפיע על השיח הציבורי, אלא בעיקר להפעיל לחץ פסול עליו על ידי הטרדתו בביתו הפרטי".
עוד אמרה כי "קיים איסור להפגין בסמוך לביתו הפרטי של איש ציבור. זאת, אלא אם לא קיימת חלופה אפקטיבית להפגין מול המקום שבו הוא ממלא בדרך כלל את תפקידיו הציבוריים", באשר להפגנות מול בתיהם של בעלי השפעה שאינם נבחרי ציבור, כמו אלה המתקיימות מעת לעת גם ליד ביתה של היועמ"ש עצמה, כתבה כי "לעניין עובדי ציבור ובעלי סמכות לפי דין שאינם נבחרי ציבור או בכירים במערכת שלטונית, הרי שאין הם קובעי מדיניות כשלעצמם, ועל כן, אין לאפשר הפגנות מול ביתם הפרטי או בסמוך לו, גם אם החלופה של הפגנה מול המשרד שבו הם עובדים היא פחות אפקטיבית".
"מרוסק, חבול כולו, מכות בראש ושטפי דם בידיים וברגליים"
בתחילת הדיון התייחסו הנוכחים לחשיפת מקור ראשון כי נער שהשתתף בהפגנת ימין מול ביתו של השר אקוניס בתל אביב הוכה על ידי שוטרים. "אנחנו לא מחפשים אשמים", הבהיר היו"ר צביקה פוגל בפתח הדיון. עורכת הדין זהבה גור שחזרה את פרטי האירוע. "הוא נעצר בצורה ברוטלית, בצורה אלימה בלתי נתפסת ובלתי סבירה. מול האכיפה הבררנית, מול מה שהמוחים משמאל עושים, הוא לא עשה שום דבר".
לדבריה מדובר בנער שסובל מקשיים. "במקום לדבר אתו , הפתרון הכי קל זה לתקוף, 4 או 5 שוטרי יס"מ שיושבים עליו כשהוא אזוק, למה היה צריך להכות אותו? נכנסתי לתחנת המשטרה אחרי 45 דקות כדי לפגוש את העצור, ראיתי אותו מרוסק, חבול כולו, מכות בראש ושטפי דם בידיים וברגליים, ממרר בבכי. אתם מביאים נער, אתם מביאים אותו במצב כזה, איפה הגורמים המקצועיים שצריכים לטפל בזה, איפה חוקרי הנוער? לא אפשרו גם להורים להיכנס. נאלצתי לחבק אותו כדי לתת לו ביטחון". קצין המשטרה, שחר אורון סירב להתייחס ואמר כי "האירוע עצמו עבר לבחינה של מח"ש".