רקטור אוניברסיטת בן גוריון בנגב הודיע בשבועות האחרונים במייל לכלל הסטודנטים, הסגל ואנשי ההנהלה, כי האוניברסיטה תומכת בזכות התלמידים להשתתף במחאה. אלא שמתברר כי ההודעה נשלחה ללא סמכות וללא התייעצות עם סנאט האוניברסיטה, כפי שכלליה מחייבים.
במייל ששלח הרקטור, פרופ' חיים היימס, נכתב: "לקהילה האוניברסיטה שלום, כמוסד המעודד מעורבות חברתית והתערות בנעשה במדינה ובעקבות חידוש הליך החקיקה המוקדמת על ידי הקואליציה אנו מבינים כי רבים מכן ומכם מכל קצווי הקשת הפוליטית מתכוונים להשתתף במחאות המתוכננות ליום שלישי הקרוב. על מנת לאפשר השתתפות, סטודנט או סטודנטית שיעדרו ממבחן בשל השתתפות זו יהיו זכאים למועד מיוחד. את הבקשות למועד מיוחד יש להגיש בנוהל הרגיל. בברכה, פרופ' חיים היימס".
אך מתברר כי על פי כללי אוניברסיטת בן גוריון, לרקטור אין בכלל סמכות לעשות כך, והמהלך זה עורר את זעמה של ועדת תקנון האוניברסיטה, שחבריה תהו כיצד לקח הרקטור לעצמו סמכות להודעה כזאת ללא כינוס סנאט האוניברסיטה. הרקטור טען כי הודעתו אושרה בסנאט האוניברסיטה, אלא שהסנאט כלל לא כונס לאחרונה כדי לדון באפשרות כזו.
ועדת התקנון של האוניברסיטה קבעה חד משמעית שהוא פעל בניגוד לתקנון.
מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "הוועדה המרכזת ממלאת את מקום הסנאט בפגרת הקיץ. מתוקף סמכותה זו היא קבלה החלטה לאפשר מועד מיוחד ביום ההפגנות ב-11.7.23, הן מתוך עידוד המעורבות החברתית של כלל הסטודנטים והסטודנטיות , והן מתוך הבנה כי השיבושים יקשו על הגעת סטודנטים רבים לבחינות. היות ועלתה סוגייה הנוגעת למקור הסמכות למתן מועד מיוחד, הנושא נמצא כעת בבחינה פנימית באוניברסיטה".
זו לא הפעם הראשונה בה פרופ' היימס מנצל את תפקידו לטובת המחאה נגד הרפורמה המשפטית. בחודש מארס האחרון כתב במייל לסטודנטים כי "בחקיקה המקודמת ע"י הקואליציה יש סכנה ממשית לא רק לעתיד הדמוקרטיה בישראל, אלא גם לעתיד ההשכלה הגבוהה שהיא אחד ממנועי הצמיחה הכלכליים והתרבותיים המשמעותיים של המדינה. אין אקדמיה חופשית ומשגשגת ללא דמוקרטיה ליברלית איתנה. הפגיעה במערכת המשפט תאפשר התערבות פוליטית בכל תחומי החיים האקדמיים: בחלוקת תקציבים, במינוי הנהלות, ביטול או צמצום החופש האקדמי, ובהתערבות בתכני הלימוד והמחקר".
כזכור, הבוקר דיווחנו כי גם באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטה הפתוחה נקטו צעדים חד-משמעיים ולקחו צד ברור במחאה נגד הממשלה.