דיון ההסתייגויות על צמצום עילת הסבירות בוועדת חוקה הסתיים לאחר כ-19 שעות. ההצבעות להסרת אלפי ההסתייגות יחלו הערב (ג'), במהלכם תוכל הקואליציה להחליט האם היא ברגע האחרון מרככת את הנוסח, ומכניסה הסתייגויות מטעמה.
מ"מ יו"ר ועדת החוקה, ח"כ חנוך מילביצקי, התייחס במהלך הדיון המרתוני לאפשרות לשינוי הנוסח: "מזכיר הממשלה מסר לי שלא מתוכננים מעבר לנוסח שנדון פה שינויים נוספים", הוא הבהיר. עם זאת הוסיף כי "אם יקרה, מה שלא סביר שיקרה, ותהיה איזו הסכמה בין ראשי הקואליציה למנהיגי המפלגות שלכם לגבי נוסח, אז יהיה אפשר להביא אותו. כל עוד זה לא יקרה, הנוסח הזה, הוא הנוסח שאנחנו מתקדמים אתו".
בין ההסתייגויות הוגשה אחת מטעם הקואליציה של ח"כ פינדרוס, לפיה בתקופה שלאחר בחירות לכנסת ועד לכינון ממשלה חדשה – ביהמ"ש יהיה רשאי לדון בעניין סבירות ההחלטה של נבחר ציבור, ואם ביהמ"ש יקבע שההחלטה חורגת בצורה קיצונית ממתחם הסבירות – קביעתו תובא לדיון בכנסת. אם הכנסת תחליט לאשר את החלטת הדרג הנבחר, החלטתו תהיה תקפה ממועד החלטת הכנסת בלבד, היו"ר ח"כ רוטמן הביע תמיכה.
יו"ר הוועדה רוטמן הבהיר כי "הדיון לא תם עד להצבעה הסופית, ומי שרוצה יכול להגיש הסתייגות על בסיס הדברים שעלו בדיון. אנחנו מחוקקים מה שבעיניי הוא תיקון עוול של שנים רבות". ח"כ רוטמן אמר מוקדם יותר בדיון כי "נשמח מאוד להתקדם לתיקון מערכת המשפט בהסכמות ובשיתוף פעולה. האופוזיציה התנהלה בחוסר תום לב וסירוב מוחלט להסכמות".
ח"כ מירב כהן (יש עתיד) תקפה את הריכוך לכאורה של הקואליציה. "לאנשים לא היה זמן לדבר ולא היה פה שיח, הראיה הכי טובה היא שהחוק לא השתנה כלל", טענה כהן. "אנחנו חיים כבר שנים רבות בעולם שהכנסת והממשלה חד הם, והממשלה יכולה להעביר את כל החוקים, אבל עדיין היה קשב לאופוזיציה. כשעובר פה חוק קיצוני ולא רק שלא רוכך, אלא הוחמר – זוהי תעודת עניות מאוד גדולה לקואליציה וזה מלמד על הבעיה החריפה של רשויות שהן כבר לא מופרדות".
מבית הנשיא נמסר: "נשיא המדינה מברך על כל ניסיון להגיע להסכמה רחבה. הנשיא חוזר על קריאתו לקיים הידברות. אם רק צד אחד ינצח המדינה תפסיד. בשלב זה בבית הנשיא לא מכירים שהושגו הסכמות".