פעילים מטעם מפלגת הציונות הדתית ביקשו להדפיס פליירים ומדבקות לטובת חלוקה ופרסום, במטרה לסייע בהסברה לקראת העברת חוק צמצום עילת הסבירות בשבוע הקרוב במליאת הכנסת, אולם בית הדפוס שהיה עימם בקשר סירב לכך.
הפעילים ביקשו לסכם את הזמנת העבודה לאחר ששלחו את הגרפיקה ובה הכותרת בצהוב בולט "שלטון בג"ץ זה לא סביר", ובתחילה בית הדפוס אישר אותה. אך לאחר מכן, בשעות הערב ובסוף יום העבודה, חזר בו בית הדפוס מאישור ההזמנה והוא סירב לבצע אותה. בעקבות כך פרסמו במפלגה את המקרה וטענו לאפליה.
בעקבות המקרה עלו ברשתות החברתיות מודעות עם שורת החלטות שקיבל בג"ץ בשנים האחרונות, הטוענות כי בעקבותיהן, בין היתר, נדרשים השינויים לתיקון מערכת המשפט. במודעה אחת נכתב כי "בג"ץ ביטל את החלטת ועדת הבחירות והכשיר ח"כים תומכי טרור, נראה לכם סביר?", בשנייה "בג"ץ הכריח את שרי החינוך להעניק פרס ישראל לתמוך BDS, נראה לכם סביר?" ובשלישית "בג"ץ חייב את המדינה לתת תשלום ביטוח לאומי למחבלים שנשללה אזרחותם, נראה לכם סביר?".
מנכ"ל המפלגה יהודה ולד צייץ בחשבון הטוויטר שלו על המקרה ואמר כי זוהי "בושה". מהמפלגה נמסר כי "אל מול כל הניסיונות להשתיק אותנו, אנחנו נמשיך להגיד את האמת הפשוטה: שלטון בג"ץ – *זה* לא סביר! המצב לפיו גוף לא נבחר אוחז בסמכויות בלתי מוגבלות הוא מצב אבסורדי, לא דמוקרטי ולא סביר בעליל, ואנחנו נמשיך בנחישות עד שנתקן אותו. אף אחד לא יסתום לנו את הפה".
אירוע זה דומה למקרה שאירע בשנת 2020, כאשר אגודה לזכויות להט"ב פנתה לבית דפוס כדי לקבל הצעת מחיר להדפסת פוסטר שעוסק בפעילותה, אך הוא סירב והשיב במייל כי "איננו עוסקים בחומרי תועבה. יהודים אנחנו!".
האגודה פנתה לבית המשפט בבקשת פיצוי ללא הוכחת נזק, על פי חוק איסור אפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים. האגודה טענה כי תגובת בית הדפוס לא התייחסה כלל לתוכן הפוסטר אלא לזהות מזמין העבודה בלבד, והוסיפה כי כל פוסטר שהייתה מבקשת להדפיס היה נשלל, בלי קשר לתוכנו וכי כאן נעוצה האפליה על בסיס נטייה מינית.
בית הדפוס לא הכחיש את העובדות אך טען כי הוא רשאי לסרב להדפיס חומרים לאגודה להט"בית, בהתאם לחוק האוסר על אפליה במתן שירות קיים או סיפוק מוצר קיים ולא בייצור מוצר חדש, כמו הדפסת פוסטר.