בשעות אלו נערך בכנסת הדיון הסופי על צמצום עילת הסבירות, זאת בניגוד לפעם הקודמת בה החקיקה הוקפאה לטובת השיחות בבית הנשיא. עשרות חברי כנסת צפויים לנאום במשך היממה הקרובה, עד מחר (ב') אחר הצהריים, לאחריהם יחלו ההצבעות על החוק עד להעברתו הסופית.
על פי הצעת החוק בניסוחה הנוכחי מוצע לקבוע בחוק-יסוד: השפיטה כי שופטי בית המשפט לא יוכלו לדון בעניין סבירות ההחלטה של הממשלה, של ראש הממשלה או של שר אחר ולא תיתן צו בעניין סבירות ההחלטה.
שידור ישיר מהדיון בכנסת:
את החוק הציג יו"ר ועדת חוק חבר הכנסת שמחה רוטמן, ממובילי החקיקה. "הוויכוח הוא לא על נכונות ההחלטה אלא למי הרשות להחליט, המצב הקיים אינו דמוקרטיה ואינו שלטון החוק. זה לא שלטון של חוקים. זה שלטון של אנשים" הוא טען. "הסעיף הקצר והפשוט הזה נועד להשיב את הדמוקרטיה למדינת ישראל".
רוטמן הגן על התיקון ותקף את המבקרים. "תפסיקו לעבוד על הציבור בישראל, עילת הסבירות היא עילה שזכתה לביקורת כבר מלפני 40 שנה. בימים אלה מופצות השמצות פרועות שהסיבה היחידה שמישהו מאמין להן זה טפטוף שהפך לזרם של רעל ופייק. מדובר בתיקון שבימים כתיקונם לא היה מעורר שום אמוציות. הסיבה שזה מעורר אמוציות היא כי יאיר לפיד הפסיד לבחירות והחליט להוציא הפגנות נגד בחירת העם".
הוא הקריא במליאת הכנסת רשימת החלטות של בג"ץ שהתבססו בעבר על עילת הסבירות. "איסור הקרנת הסרט ג'נין ג'נין – שעיקרו עלילת דם שפלה נגד חיילי צה"ל, החלטת שר הביטחון לאסור כניסת משפחות מחבלים במסגרת יום הזיכרון האלטרנטיבי, חיוב שר המדע למנות לתפקיד בכיר פרופ' שתמך בעצומות של סרבנות, ומינוי פרקליט מדינה לשלושה חודשים בהתאם לסמכות השר שקבועה לו בחוק לא סביר – אך מינוי מני מזוז לשמונה שנים בזמן ממשלת מעבר זה כן סביר".
הוא סיכם ואמר כי "בדמוקרטיה, כאשר סמכות ניתנת לנבחר ציבור בית המשפט צריך לבחון החלטות של נבחר ציבור בדחילו ורחימו. במקום זאת בית המשפט העליון רק הלך והחריף את התערבותו והעצים אותה".
מנגד, ראש האופוזיציה יאיר לפיד עלה להשיב ולנאום בכנסת. "גם אם חס וחלילה עילת הסבירות תעבור מחר, הם יודעים כבר שהם נכשלו. ממשלת ישראל יצאה למלחמת התשה נגד אזרחי ישראל, וגילתה שאי אפשר להתיש אותנו. אנחנו לא נוותר על עתיד הילדים שלנו, הממשלה הזו רוצה להפוך אותנו להונגריה ופולין. אנחנו לא הונגריה ולא פולין וגם לא נהיה. אלו מדינות שרוב ההיסטוריה שלהן היא לא דמוקרטית, אבל ישראל היא דמוקטרית".

"האינסטינקט הדמוקרטי הזה הוא הסוד של כלכלת ההייטק שלנו, שבנויה כולה על אנשים שחושבים מחוץ לקופסא, והוא הסוד של צה"ל, צבא שבו גם החייל האחרון בפלוגה יודע שאם משהו נראה לו לא נכון, הוא יכול לבוא ולהגיד את זה".
לפיד הזכיר את הצועדים לירושלים ואמר כי "הילדים אתמול בצעדה הלכו ושרו, "נפלתם על הדור הלא נכון". וההורים שלהם שרו "נפלתם על הדור הלא נכון". והסבים והסבתות שלהם שרו, "נפלתם על הדור הלא נכון". נפלתם על העם הלא נכון".
הוא קרא לעצור את החקיקה ולחזור לשיחות בבית הנשיא. "אם תעצרו, אנחנו כאן. דיברנו עם בית הנשיא. הדלתות שם פתוחות לרווחה. מחכות לכולנו. מחכות לנו שנחזור לדבר, שנמנע את האסון. שנמנע את ההתפרקות. שנמנע את השתלטות המיעוט הקיצוני על חייו של הרוב הישראלי. אני רוצה להגיד לממשלת ישראל מכאן, מהדוכן הזה, אנחנו לא רוצים לנצח אתכם, כי כולנו נפסיד. האמת היא שכולם רוצים פשרה, אבל אף אחד לא יודע איך להשיג אותה או איך היא תיראה, נלך לשם נריב ונתווכח".
יו"ר "המחנה הממלכתי" בני גנץ אמר בדיון כי "יש חברי קואליציה שרוצים לעצור אחרי החקיקה – אני קורא להם לגלות מנהיגות ולעשות מעשה כעת – סכנה ברורה ומיידית לפנינו". עוד אמר גנץ: "מה שאנחנו ניצבים מולו הוא שבר בתעודת הזהות הישראלית שלא ידענו כמותו". לדבריו, "ראש הממשלה, וחברי הקואליציה – זה בידיים שלכם, זו האחריות שלכם. במקרה הזה, חלק מהנזק כבר בלתי הפיך. אני מבקש להגיד לראש הממשלה – אם תעצור ותחתור להסכמה, זו לא תהיה כניעה, זה יהיה גילוי של אחריות לאומית. לא בגלל סכנת הכשירות אלא בשל איום הפלגנות. לא בגלל הפגיעה במוכנות – אלא בגלל הפגיעה בדמוקרטיה. יש רגעים שצריך להתעלות מעל לפוליטיקה, ולפעמים אפשר להיות גם צודק וגם חכם".