לקראת הדיון שצפוי להתקיים מחר בבג"ץ בנושא חוק הנבצרות, יועמ"שית הכנסת שגית אפיק כתבה היום (ד') לבג"ץ נגד בקשת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לפסול את חוק היסוד, וטענה כי מדובר בתקדים. בנוסף ביקשה אפיק להעניק לכנסת אפשרות להוסיף תשובות מעודכנות לאחר הדיון, בטרם הכרעת השופטים. לפי עמדת הכנסת, יש לדחות את העתירות נגד החוק.
במכתב ששלחה לבית המשפט העליון נכתב כי "לא ניתן להפריז בתקדימיות שבעמדת היועצת המשפטית לממשלה. היא מציינת שני היבטים: אחד בו בית המשפט מעולם לא הכריז על בטלותו של חוק יסוד, והיועצת המשפטית מבקשת מבית המשפט לעשות זאת לראשונה. בנוסף, "מצב שבו היועמ"שית לממשלה מבקשת מביהמ"ש להכריז על בטלותו של חוק הוא מאורע נדיר ובמקרה של חוק יסוד זה מאורע שמעולם לא אירע".
על הגשת עמדת היועצת המשפטית לממשלה שלא ביחד עם הכנסת. כתבה יועמ"שית הכנסת כי "למותר לציין כי התגובה שהגשה מטעם הכנסת לא יכולה הייתה להתייחס לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, שהייתה אמורה להיות מוגשת יחד עמה. נוסיף כי בפועל, עמדת היועצת המשפטית לממשלה הוגשה לאחר הגשת תגובת הכנסת המקדמית לעתירה. כך או כך, נוכח עמדת היועצת המשפטית לממשלה, הכנסת סבורה שיש מקום להגשת תגובה משלימה בכתב מטעמה, שתייחס לטענו שנטענו".
חוק הנבצרות, שעבר בכנסת בחורף האחרון, הוא תיקון לחוק יסוד, שאם יבוטל תהיה הפעם הראשונה בה בית המשפט מבטל חוק יסוד. הוא קודם לאחר שבקואליציה חששו מאפשרות של הדחת ראש הממשלה בידי היועמ"שית בשל המשפט המתנהל נגדו. החשש החריף לאחר שהיועצת אסרה על ראש הממשלה לחלוטין כל עיסוק ברפורמה המשפטית, בטענה שהוא נמצא בניגוד עניינים בנושא. בסביבתו של נתניהו הבינו, כי למרות שהדבר לא נאמר במפורש, אם נתניהו יפר את האיסור היא היועמ"שית עלולה להכריז על נבצרותו. כדי להתגבר על החשש יזמו בקואליציה את "חוק הנבצרות", הקובע כי רק הממשלה, באישור הכנסת ברוב גדול מאוד, רשאית להוציא את ראש הממשלה לנבצרות, וגם זאת רק מטעמים רפואיים.
אתמול אמרה היועמ"שית בשיחות עם מקורבים כי נבצרות נתניהו לא על הפרק, מאחר שהתערבותו בנשאי החקיקה של הרפורמה המשפטית לא מספקים נקיטת מהלך דרמטי של הוצאתו לנבצרות.