מאמצי הכיבוי של שריפת הענק שפרצה אתמול (א') בשטח מועצה אזורית מטה בנימין נמשכים ברציפות מאז אתמול בבוקר. המנהל האזרחי וכוחות נוספים ממשיכים בפעולות כיבוי של אתר הפסולת הערבי. התזת מים ופעולות כיבוי נוספות לא מצליחים לכבות את האש במקום, וכרגע מנסים לכסות מתמקדות בכיסוי האתר בעפר. באגרים ומשאיות פועלים ביממה האחרונה בניסיון לכבות את האש.
Video: צילום: דוברות המנהל האזרחי
השריפה פרצה באתר ריכוז פסולת לא חוקי גדול מאד ליד אזור התעשייה שער בנימין. המקום, מול היישוב מגרון שבבנימין, משמש כמוקד ידוע ומוכר לשפיכת זבל בהיקף תעשייתי באופן לא חוקי על ידי ערבים מהסביבה.
במועצה האזורית מטה בנימין מאשימים ואומרים כי "מדובר במחדל של המנהל האזרחי שכן המועצה ופקחי איכות הסביבה התריעו בפניהם עשרות פעמים בחודשים האחרונים כי האתר הבלתי חוקי יוצת ויזהם את המרחב באופן חמור". עוד טענו במועצה כי קיים תיעוד שמראה את רגעי הצתת הר הפסולת על ידי פורעים ערבים. המועצה דורשת לאתר את המציתים הערבים באופן מידי ולפתוח נגדם בהליך פלילי.

ראש המועצה האזורית בנימין ישראל גנץ אומר כי המועצה התריעה עשרות פעמים בכתב ובעל פה, אך הנושא לא טופל "המינהל האזרחי מתרשל בתפקידו. מדי יום בוערים משריפות רבות בשטח ומי שנושם את הזיהום הזה אלו לא רק תושבי בנימין אלא גם תושבי ירושלים מודיעין והמרכז שבריאותם נפגעת. הם נושמים חומר מסרטן ולא יודעים שזה מגיע מכאן בגלל מחדלי המינהל האזרחי. גם על האתר הזה הגשנו תיעוד של שפיכת הפסולת על ידי עבריינים ערבים, התרענו שבלי אכיפה ובלי ענישה אפקטיבית הר הפסולת יתמלא בזבל ולבסוף יוצת, כפי שקורה פעם בתקופה. לצערנו לא נעשו צעדים כדי למנוע זאת. זו תעודת עניות למדינה, למינהל האזרחי ולכל גורמי האכיפה שמאפשרים לזיהום אוויר כזה לקרות".

עוד הוסיף גנץ כי "מאז כניסת השרה להגנת הסביבה עידית סילמן למשרדה, ישנה התקדמות משמעותית ביחס המדינה למפגעי הסביבה ונעשות כיום פעולות לתיקון הדין כך שייתן כלים לכל רשויות האכיפה לפעול באופן אפקטיבי נגד מחוללי הפגיעה בסביבה. אני קורא לממשלה להאיץ את הטיפול בתחום ולהחיל לאלתר את חוקי הגנת הסביבה ביו"ש".
תגובת עמותת אזרחים למען אוויר נקי: "את שריפת הפסולת באתר, וכמוה שריפות רבות נוספות ביהודה ושומרון, היה ניתן למנוע מראש אילו הקצתה המדינה את המשאבים הנדרשים לכך. בשבוע הבא יתכנס לראשונה הצוות הבין משרדי לטיפול במפגעי סביבה ביהודה ושומרון, שהוקם לאחרונה בהחלטת ממשלה. לאור היקף מפגעי הפסולת באזור וחומרתם, על הצוות להחליט על הקמת יחידה ייעודית לאכיפת עבירות פסולת ביו"ש, בדומה ליחידת ינשו"ף הפועלת בתחומי מדינת ישראל, ועל הקצאת התקציבים והמשאבים הנדרשים לצורך פעילותה".