שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אילן סלע, זיכה הבוקר (רביעי) שתי אזרחיות ישראליות שעלו ארצה מאיראן ואת בעלה של אחת מהן מעבירות של מסירת ידיעה העשויה להיות לתועלת האויב וסיוע למסירת ידיעה העלולה להיות לתועלת האויב.
עם זאת, הרשיע השופט סלע את אחת הנשים בעבירה של מגע עם סוכן חוץ, לאחר שקבע כי היא חשדה שהדמות עמה היא מתכתבת ברשתות החברתיות היא סוכן איראני. בפסק הדין ציין השופט סלע, כי על אף הצורך להיאבק בתופעה של גיוס אזרחים ישראליים על ידי גורמים עוינים לשם השגת ידיעות, אין מקום להרשיע מי שלא היה מודע לכך שהוא מצוי בקשר עם גורמים עוינים. "לא בהכרח המשפט הפלילי הוא הכלי הנכון להתמודד עם ניסיונות אלו של מדינות עוינות ליצור קשר עם אזרחים תמימים מן השורה", כתב השופט.
המדובר בגורם הקשור למשמרות המהפכה באיראן, אשר התחזה ברשת לגבר איראני בשם "ראמבוד". בחלק מהמקרים הוא הציג את עצמו כיהודי, ובמקרה אחד הציג את עצמו כרווק מוסלמי. "מדובר בנשים שחיפשו חום ואהבה, אוזן קשבת ולעיתים אף סיוע כלכלי, וראמבוד, שנטען כי הוא סוכן חוץ, ניצל זאת בחוכמתו, רקם עמם קשר ארוך, ובתחכום רב ובאופן מניפולטיבי, הצליח להפעיל אותן לצרכיו", ציין השופט סלע בהכרעת הדין.
שתיים מהנשים שהיו בקשר עם "ראמבוד" זוכו כבר בשלב מוקדם יותר של ההליך. גם האישה הנוספת שסברה שמדובר בגבר יהודי זוכתה ממנו בהכרעת הדין שניתנה הבוקר. "השתכנעתי כי כל התייחסותה של נאשמת 1 לראמבוד, לאורך כל הקשר, הייתה מתוך הבנה זו שמדובר ביהודי שמבקש לשמש עבורה אוזן קשבת נוכח מוצאם המשותף", קבע השופט. "העובדה כי זיהתה בדף הפייסבוק שלו אנשים שהיא הכירה, הסירה ממנה כל חשש. העובדה כי פעלה לשדך לו את קרובת משפחתה ואף ניסתה לשכנע את ראמבוד להגיע לישראל, מלמדת בעליל, כי היא אכן האמינה בכל לבה כי מדובר ביהודי תושב אירן, ולא חשדה כי מדובר בדמות עוינת".
אולם, האישה שבפניה "ראמבוד" התחזה כרווק מוסלמי הורשעה בעבירה של מגע עם סוכן חוץ, לנוכח העובדה שכבר בזמן אמת חשדה שלא מדובר באדם תמים. "יש לא מעט מידעים שנמסרו על ידה לראמבוד שהיא הייתה צריכה להעלות על דעתה שהם עלולים להיות לתועלת האויב", ציין השופט. "זאת בפרט נוכח העובדה כי לנאשמת זו ראמבוד הציג עצמו כמוסלמי, ובעיקר כשנאשמת זו חשדה באופן ממשי, ומדבריה אף עלה כי ידעה, ולמצער האמינה באופן ממשי, כי לראמבוד קשר עם גופי שלטון באירן".
בעלה זוכה מהעבירה שיוחסה לו, של סיוע במסירת ידיעה העלולה להיות לתועלת לאויב, לאחר שהשופט סלע קבע כי "איני סבור כי נכון לומר כי תצלום שגרירות ארה"ב בתל-אביב מבחוץ, היא ידיעה שאדם סביר צריך היה להעלות על דעתו כי היא ידיעה ש'עלולה להיות לתועלת האויב'", זאת על אף חוות דעתם של גורמי הביטחון לפיה מכל ידיעה יכול האויב להפיק תועלת.